CHP Zonguldak İl başkanlığı ile ilçe ve belde örgütlerinin ana muhalefet partisi olmaktan uzak görüntüsü parti tabanında büyük üzüntü ve tepkiye neden oluyor. Milletvekilliği seçimleri döneminde yaşanan parti içi tartışmaların ardından yönetimler arası uzlaşı sorununun devam ettiğini ve diyalog ortamlarının sağlanmadığını belirten CHP gönüllüleri durumdan şikayetçi.


CHP&[#]8217;nin ana muhalefet partisi olmasına karşın yerelde iktidar olduğunu belirten CHP&[#]8217;liler görüşlerini şu şekilde dile getirdi;


&[#]8220;Biz bunca yıl parti için çalıştık, CHP&[#]8217;ye gönül verdik ama böylesine bir yönetim anlayışı ne gördük ne duyduk. Ortada bir örgüt var mı yok mu belli değil. Seçim öncesi zaten varlığımız yokluğumuz pek belli değildi. Seçim döneminde değişmesini ümit etmiştik ama o da olmadı. Seçimler bitti bizim il ve ilçe örgütleri kabuğuna çekildi. Meydanı boş bıraktılar. Türkiye&[#]8217;de ana muhalefet olabiliri ama yerelde iktidarız. Biz ne il başkanını görebiliyoruz ne ilçe başkanlarını. Ne yapıyorlar, nerelerdeler bilmiyoruz. CHP Zonguldak&[#]8217;ta böyle acizlik görmedi. Böyle yaparak iktidarın ekmeğine yağ sürüyorlar. Sen böyle yaparsan iktidar sana ne yapsın. Zonguldak Belediyesi, Ereğli Belediyesi, Gökçebey Belediyesi bizim elimizde. Ortada örgüt olmazsa biz bu belediyeleri de kaybederiz. Bunu görmüyorlar mı? Ne yapıyorlar, n yapmaya çalışıyorlar?&[#]8221; şeklinde görüş belirttiler.


CHP Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktük&[#]8217;ün de bu durumdan rahatsız olması gerektiğini belirten partililer; &[#]8220;Bu durumdan Milletvekilimiz rahatsız olmuyorsa durum daha da garip. Sanırız genel merkezin işaretini bekliyor. Çalışan ve aktif örgütler olmazsa başarı olmaz. Başarısız olan yönetimlerin bu işe bir nokta koyması gerekir. İl Başkanı Tümer Peker partinin bu durumda olmasından memnun olabilir ama unutmasın ki partililer memnun değil&[#]8221; görüşünde birleşiyor.


CHP&[#]8217;nin son yıllarda Zonguldak&[#]8217;taki gelişmelere duyarsız kalmasın rahatsız olduklarını belirten partililer; &[#]8220;Bizim partinin hastane konusunda bir görüşü var mı yok mu merak ediyoruz. Üniversite konusunda, TTK konusunda bir görüşü var mı yok mu merak ediyoruz&[#]8221; şeklinde konuştular.


Partililer Ergenekon davasından tutuklu bulunurken Zonguldak&[#]8217;tan Milletvekili seçilen Mehmet Haberal&[#]8217;la ilgili sessiz kalmasına da tepkililer.


Geçtiğimiz haftalarda seçilmiş milletvekillerinin serbest kalması için imza kampanyası başlatılacağını belirtilmesine karşın o konuşmaların çok çabuk unutulduğunu belirten partililer duyarsızlığı ve ilgisizliği anlayamadıklarını belirterek CHP adına çok üzüldüklerini ifade ettiler.



Editör: Pusula Gazetesi