Çanakkale Savaşlarını anlatan gezici müzeye Çaycuma&[#]8217;da yoğun ilgi gösterildi. İlçe merkezinde ziyarete açıldığı ilk saatlerde yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği müzeyi gezenler arasında Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Tapu Müdürü Gülsüm Kip ve Mal Müdürü Abdullah Yüksel de vardı.


Müze Sorumlusu Erol Duran Başbakan tarafından açılışı yapılan tır müzenin şimdiye kadar 22 ili dolaştığını ifade ederek; &[#]8220; Gittiğimiz her il ve ilçede yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz. Özellikle gençlerimiz Çanakkale&[#]8217;yi enine boyuna bilmeliler. Ziyaretlerimiz sırasında bizlere belediyeler yardımcı oluyor. Bu bakımdan belediye başkan ve personeli, ziyaretimize gelen Kaymakamımıza ve ilgi gösteren basınımıza teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.


Kaymakam Hasan Yaman gezici müzenin 22 il ve 200&[#]8217;e yakın ilçeyi ziyaret ettiğini belirterek; &[#]8220;Çanakkale Türk tarihimizin kırılma noktalarından bir tanesi. Türk milletinin yazmış olduğu büyük bir destan. Bizlerde bu müzeyi gezerken çok duygulandık. Atalarımızla gurur duyduk. Bu vesile ile Başka Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Çanakkale&[#]8217;ye gidemeyenlerin ayağına Çanakkale&[#]8217;yi getirdik. Duygulanmamak mümkün değil. Vesile olanlara teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.


Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise ilçe pazarı olması nedeniyle müzeye yoğun ilginin olmasının ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Gülşen; &[#]8220;Gerçekten o günlerde kullanılan silah ve diğer malzemeleri gördükçe insan duygulanıyor. Savaşların ne zor koşullarda yapıldığını anlıyor. Vatandaşlarımızın bu müzeyi kaçırmamalarını tavsiye ediyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.


Çanakkale gezici müzesi iki gün Çaycuma&[#]8217;da kaldıktan sonra Pazar günü Filyos Beldesi&[#]8217;nde ziyaret edilebilecek.

Editör: Pusula Gazetesi