Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Zonguldak Bölge Müdürü Gönül Demirsu, en çok şikayet başvurularının kaçak maden ocaklarında çalışan işçilerden geldiğini söyledi.


1 ayda 50-60 civarında şikayetler aldıklarını ifade eden Demirsu, müdürlük olarak işçi şikayetleri konusunda titizlikle incelemeler yaptıklarını belirtti.


Zonguldak Sosyal Çalışma Müdürü Gönül Demirsu, Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:


&[#]8220;Müdürlüğümüze her türlü iş kolundan çeşitli şikayetler olmakta. En yogun şikayet maden ocaklarında; özellikle kaçak maden ocaklarında mevcut. Ortalama aylık işçi şikayetimiz 50-60 civarındadır. Müdürlüğümüz; bu işçi şikâyetlerinden iş akitleri sona erdirilenleri kayıt ve belgeleri işverenden temin etmek üzere inceler. Hali hazırda iş akti sona ermeyen, halen çalışan işçilerin işyerindeki ortam sebebiyle olan şikâyetlerini Çalışma Bakanlığı İş Müfettişleri inceler. Rapor sonucuna göre Müdürlüğümüz işlemlerini gerçekleştirir.



DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR


Çalışma Bakanlığı İş Müfettişleri tarafından genel denetimler yapılır. Bu genel denetimler iki türlü olur: Hem iş sağlığı ve güvenliği yönünden, hem de işin yürütme ve düzenlenmesi yönünden. İş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılan denetimler iş kazalarını önlemek adına yapılan denetimlerdir. İşin yürütümü yönünden yapılan denetimler ise işçi alacakları, hakları ve işyerinde yapılması gereken iş düzenlenmesini içeren ve yasa gereği yapılan denetimlerdir. Müdürlüğümüz ya da iş müfettişlerimizce yapılan inceleme sonucu çözümlenemeyen işçi şikayetlerini İş Mahkemesi´ne aktarıyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi