Parkta bulunan diğer hayvan figürleri, oturma grupları ve tuvaletler de tahrip ediliyor.
Zonguldak&[#]8217;ın Kozlu Beldesi Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın rüyalarını süsleyen Kozlu Sahil Projesi kapsamında hayvan figürleri bahçesi, yürüyüş yolu, oturma grupları, oyun ve spor alanları, tuvalet ve lavabolar yapılarak hizmete açılmıştı. Yaklaşık 10 milyon TL&[#]8217;lik yatırımı öngören proje henüz tamamlanmazken, hizmete giren hayvan figürleri bahçesindeki maymun heykeli çalındı. Aynı hayvan bahçesindeki aslanın dişleri, tilkinin kulağı, kaplumbağanın kafası, çobanın da kavalı koparılırken, kaplan ve pelikan heykelleri de büyük tahribata uğradı.
Yine hizmete giren park, yürüyüş ve oturma grupları ile tuvaletlerin bulunduğu alandaki, musluklar ve kapı kollarının da söküldüğünü belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, tahribatların parklarda alınan geniş güvenlik tedbirlerine rağmen tahribatların yapıldığını kaydetti. Yaklaşık iki kez onarılan hayvan heykelleri ve diğer tahribatların maliyetinin ise 20 bin TL&[#]8217;yi bulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Bektaş, &[#]8220;Parktaki hayvan heykelleri, oturma gruplarının yanı sıra yerlerdeki sentetik halılara, tuvaletlerin muslukları ve kapı kollarına bile zarar verilmiş. Maymun da alınmış. Kimin ne işine yarayacağını anlayamadık. Bu tesisler, insanların vergileri ile bölge insanı için yapıldı. Bu yatırımları sahiplenmemiz ve korumamız gerekiyor. Çünkü bu parklarda bizim çocuklarımız oynuyor, bizler geziniyoruz. Ayrıca bu zararların yeniden onarılması için ayrılan zaman ve bütçeler nedeniyle diğer hizmetlerin aksayabileceği unutulmamalıdır&[#]8221; diye konuştu.
Başkan Bektaş, tahribatların yapıldığı bölgedeki alınan güvenlik tedbirlerini ise şöyle sıraladı:
&[#]8220;Vardiyalar halinde çalışan ve 24 saat parklarda nöbet tutan toplam 15 güvenlik görevlimiz var. Bunun yanı sıra yaya ve araçlı zabıta ekiplerimiz de parkın bulunduğu bölgede seyir ediyor. Ayrıca yaya, motorize ve araçlı polis ekipleri de sahil bandında tur atıyor. Tüm bu güvenlik tedbirlerine rağmen bu tahribatlar veriliyor. Kimsenin canı yansın istemiyoruz ama bu tahribatların devam etmesi halinde sorumlular hakkında yaptırımlar söz konusu olacak.&[#]8221;
Parka güvenlik kameralarının da yerleştirilmesi gündeme gelirken, polis yapılan tahribatlarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi