İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, birçok çalışma yaptıklarını fakat köylerdeki yol-su çalışmalarından bahsedildiğini belirterek rahatsızlığını dile getirdi.


Belediye hudutları içerisinde sadece alt yapı sorununa değinmediklerini diğer eğitim, sağlık gibi birçok alanda çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Terzi: &[#]8220;İl Genel Meclisi köyde yol-su yapan birkaç adamdan ibaret değildir&[#]8221; diyerek tepkisini dile getirdi.


Meclisin onay vermediği hiçbir şeyin yatırıma geçmeyeceğini vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, değerlendirmesinde şunları söyledi:


&[#]8220;İl özel idaresinin karar mercisi il genel meclisidir. Elbette ki köylerdeki vatandaşlarımızın talepleri birinci önceliğimiz. Ama burası ilin tamamından sorumlu bir merci. İl genel meclisini sadece köylere bağlamak doğdu değil. Ben bundan rahatsızlık duyuyorum. Belediye hudutları içerisinde sadece alt yapı, kanalizasyon ve su ile ilgilenmez. Belediye hudutları dışarısında alt yapı dahil bütün sorunlarla ilgilenir. Tabi buda imkan ve talepler ölçüsünde olur. Sosyal kültürel, eğitim, sağlık hepsiyle ilgileniyoruz ve para harcıyoruz. Kararlar alıyoruz. Öğrenci yurtları yapıyoruz. Köylerin birçok sorununu yaptığımız gibi hastanelerinde bir sürü işini yapıyoruz. İlin en büyük makine ve aracı da il özel idarenin vardır. Yol-su zaten bizim yaptığımız işler ama şehirde yapılan işlerden veya alınan kararlardan kimse bahsetmiyor. İl Genel Meclisi köyde yol-su yapan birkaç adamdan ibaret zannediliyor. Meclisin onay vermediği hiçbir şeyde yatırıma geçmez.


KARŞILIĞI OLMAYAN HİÇBİR ŞEYİN VAADİNİ VERMEDİK


Verdiğimiz sözler karşısında bize tepki gösteren hiç olmadı çünkü verdiğimiz tüm sözleri yerine getirdik. İmkanlar olmadığı zaman yapamadıklarımız oldu ama buda yüzde 1&[#]8217;dir. Biz söz verirken bütçeyi bilerek söz verdik. Bu sene ne kadar harcadığımızı da ne kadar paramızın olduğunu da biliyoruz. Karşılığı olmayan hiçbir şeyin vaadini vermedik. O nedenle de bize yapmadınız diyerek tepki gelmiyor.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi