AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı seçim startını vererek İlçe Başkanı Erol Şahin, AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı ve Belediye Başkanı Murat Sesli, ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi´yi ziyaret etti. AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı ve Belediye Başkanı Murat Sesli, seçimde bir kişinin kazanacağını önemli olanın Ereğli´ye hizmet etmek olduğunu belirtti. Sesli, "Mart ayında yapılacak yerel seçimler ile ilgili seçim startını vermiş bulunuyoruz. Gezilerimize de buradan başladık. 29 Mart´a kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hayırlı, usturuplu bir seçim ve birbiriyle kavga etmeden, Ereğli´ye yakışır, Ereğli insanına yakışır bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Hepimizin yüzüne bakacağı bir memlekette yaşayacağız. Tabi ki kazanan tek kişi olacaktır. Önemli olan Ereğli´ye hizmet etmektir" dedi.
Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, vatandaşların huzurlu bir ortamda oy kullanmaları için gerekli önlemleri alacaklarını kaydederek, "Ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Önümüzde bir mahalli idari seçimleri var. Seçimlerin hem ülkemiz için yerelde de şehrimiz için hayırlı sonuçlar vermesini diliyorum. Bu demokrasilerin vazgeçilmez unsuru. Seçme seçilme faaliyeti ilçemizde de partilerimiz, adaylarımızın medeni bir yarış içinde işi götüreceklerine de eminiz. Huzurlu bir seçim yaşayacağımızı düşünüyorum. Geçmişte de Ereğli bunun örneklerini verdi. Ereğli medeni bir kenttir. Kendine yakışanı yapacaktır. Ben herkese başarılar diliyorum. Sonunda eminim ki Ereğli kazanacaktır. Çıkan sonuç Ereğli´nin faydasına olacaktır. Vatandaşın huzurlu bir biçimde oy kullanması için bizlerde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunu da elbirliği ile yapacağız. Sizlerin bu konuda yardımını işbirliğini bekliyoruz" dedi.
AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, ilçe teşkilatı ile birlikte ilçedeki tüm ilçe başkanlarını ziyaret edeceklerini belirtti. Seçimin huzurlu bir ortamda geçmesi için çalışacaklarını belirten Şahin, "Seçim kampanyamızı bugün resmen başlatıyoruz. Amacımız Ereğli halkına hizmet etmek, standartların daha da yükseldiği, yaşanılabilir ilçe haline getirmek. Bunun için çok yoğun bir çalışma temposundan geçtik. Bir birinden değerli 7 arkadaşımız vardı. 7 arkadaşımız birbirleriyle yarıştı. İpi göğüsleyen Murat Sesli oldu. Daha önceki seçimlerde ilçe başkanı arkadaşlarımız toplandık. Seçim sırasında hukuk dışı uygulamaların olmaması için bazı anlaşmalar, bazı görüşmeler yaptık. Bu seferde bunları yapacağımızı ümit ediyorum. Arkadaşlarımızla beraber ilçedeki tüm ilçe başkanlarını tek tek ziyaret edeceğiz. Çünkü seçimlerin dostluk içinde geçmesini istiyoruz. Geçen dönem çok sıkıntı yaşadık. Böyle şeylerin bu dönem yaşanmamasını istiyoruz. Geçen dönem çok mağdur edildik. Partimizin araçlarına zarar verilmeye çalışıldı. Bunlar hoş şeyler değil. Seçim yasaklarına, idari kurallara, hukuka uyan bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Ereğli´ye yakışan budur" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi