Ankara istikametinden Zonguldak´a gelen 54 yaşındaki Hüsnü Algül idaresindeki 67 ED 696 plakalı kamyonet yeni Ankara yolu üzerinde yol kenarındaki direğe çarptı. Daha sonra ağaçlar arasından yaklaşık 10 metre yükseklikten Asma deresine uçtu. Dereye uçan kamyonet ters dönerken, kamyonet sürücüsü Hüsnü Algül ve amca oğulları 17 yaşındaki Kazım Çiftçi ile 18 yaşındaki Emek Çiftçi kamyonet içerisinde sıkıştı.
Derenin karşısında çalışan işçiler kazayı polis ve ambulansa ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, kurtarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Afet Acil Durum Arama Kurtarma ve AFAT ekipleri kamyonette sıkışan şahısları kaza kırma aracıyla çıkarmaya çalıştı. Yaklaşık bir saat süren kurtarma çalışmalarının ardından kamyonette sıkışan Kazım Çiftçi ve amcasının oğlu Emek Çiftçi çıkarıldı. Ardından sürücü Hüsnü Algül çıkarıldı. Yaralılar ve hayatını kaybeden Hüsnü
Algül, dere içinden yola sedye ile çekilerek çıkarıldı. Çıkarılan iki yaralıdan biri Atatürk Devlet Hastanesi´ne sevk edilirken diğeri Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırıldı. Yaralarının hafif olduğu belirtilen kazalılar hastaneye yatırıldı.
Kamyonet içerisinde yapılan uzun uğraşlar sonucunda en son sürücü Hüsnü Algül çıkarıldı. Hüsnü Algül´ün kamyonetten çıkarıldığı sırada hayatını kaybettiği anlaşılırken, sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edildi. Hüsnü Algül´e dakikalarca kalp masajı yapılırken Algül, tekrar hayata döndürüldü. Sağlık ekipleri tarafından sürekli kontrol edilen Algül, birkaç dakika yaşadıktan sonra hayatını kaybetti.
Polis, Olay Yeri İnceleme ekibinin olay yerini fotoğraflamasının ardından Hüsnü Algül´ün cesedi Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


İKİ YARALI
Kazım Çiftçi ve amcasının oğlu Emek Çiftçi´nin çırak olarak Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı´nda (MEKSA) çalıştıkları ve ustaları Hüsnü Algül ile birlikte sabah saatlerinde Asma Mahallesi´nde bir işe gittikleri kaydedildi. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun da, olay yerine gelerek çalışmaları inceleyerek bilgi aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi