Zonguldak Hayvan Hakları Derneği&[#]8217;nde gerçekleştirilen törene, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Sezgin Türeci, Zonguldak, Kozlu, Gökçebey, Çatalağzı, Ereğli ve Kilimli Belediyeleri&[#]8217;nden zabıta temsilcileri, veterinerler ve Zonguldak Hayvan Hakları Derneği üyeleri katıldı.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği tarafından Orman ve Su işleri Bakanlığı&[#]8217;ndan gelen su kapları Zonguldak Belediyesi, Kozlu Belediyesi, Gökçebey Belediyesi, Çatalağzı Belediyesi, Ereğli Belediyesi ve Kilimli Belediyesi zabıta ekiplerine dağıtıldı. İl ve ilçelerde zabıtalarının mahalle ve çevre bölgelere koyacakları su kaplarıyla köpekler susuz kalmayacak belirtildi.
Törende konuşma yapan Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Sezgin Türeci, &[#]8220;Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın &[#]8216;Susuyorum ama konuşamıyorum&[#]8217; sloganıyla 81 ilde başlatılan su kabı kampanyası için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bu su kaplarının ilimize ulaşmasın sağlayan Zonguldak Çevre Orman Müdürlüğü Doğa ve Milli Parklar Şubesinde yetkili arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Bugün burada Zonguldak, Kozlu, Çatalağzı ve Gökçebey, Kilimli veteriner hekimleri belediyelerin zabıta ekipleri, gönüllü hayvan üyeleri var. Onların bu bakanlığın gönderdiği su kaplarını vereceğiz. Özellikle zabıta ekiplerimizin ve belediyenin temizlik işlerinde çalışan ekiplerin bunların takiplerini yapmaları atılmamalarını sağlamaları korumalarını rica ediyoruz. Aynı şekilde veteriner hekimleri kendi bölgelerindeki hayvan severlere ulaşmaları ve bu kaplarını vermelerini rica ediyoruz. Gönüllülere de aynı şekilde vereceğiz. Bu kampanya sivil toplum kuruluşu ile devlet el ele vererek yaptığı bir çalışmadır. Yine buradan Zonguldak halkına seslenmek istiyoruz duyarlı olan tüm vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Bu temsili kap, üzerinde anlatıcı ve açıklayıcı bilgiler var, bundan yola çıkarak evde kullanmadığı yoğurt kaplarını sokakta sahipsiz hayvanların su ihtiyaçlarını giderme adına sokağa bırakmalarını istiyoruz. Bu çalışma için bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi