Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak&[#]8217;tan Gaziantep&[#]8217;e atanan Vali Erdal Ata&[#]8217;nın siyasilerden, sivil toplum örgütlerinden destek görmediği yönündeki sitem dolu sözlerine ve 17 Mayıs 2010&[#]8217;da Karadon&[#]8217;da meydana gelen grizu faciasının ardından hazırlanan bilirkişi raporuyla ilgili Pusula&[#]8217;ya konuştu.


Vali Erdal Ata&[#]8217;nın Zonguldak&[#]8217;ta çok başarılı hizmetleri olduğunu ve kendisine sonsuz teşekkür ettiklerini ifade eden İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;Sayın Valimizin kafasına takılan, yapmak isteyip de yapamadığı projeleri biz bu dönemde hayata geçireceğiz. Gözü arkada kalmasın&[#]8221; dedi.


Bundan sonraki süreçte milletvekilleriyle birlikte bakanlıkların kapısını aşındıracaklarını ifade eden Başkan Uçar, değerlendirmesinde şunları söyledi:


GÖZÜ ARKADA KALMASIN


&[#]8220;Sayın Valimizin şehrimizde kaldığı süre içerisinde yapmış olduğu hizmetleri biliyoruz. Ne kadar gayret gösterdiğini herkes iyi biliyor. Çaba sarf edenlere yürekten teşekkür ediyoruz. Ama Sayın Valimizin siyasi iradeden talep edilip de yerine gelmeyen, takip edilmeyen bir projesi varsa bunu açık bir şekilde söylemeli. Biz Sayın Valimizle her zaman uyum içerisinde çalıştık. Bizim ondan herhangi bir şikayetimiz yok. Ama tabiî ki bahsettiği anlamda şehrimizde 69 ambarlarının ıslahıyla ilgili kentsel dönüşümün sağlanmasıyla ilgili ve mega projelerin hayata geçirilmesi tabiî ki valiliğin, siyasi otoritenin desteğiyle oluyor. Açıkçası bunları hayata geçiremedik. Elbette ki kamuda süreklilik vardır. Erdal Bey gider yerine başka bir vali gelir.


Geçtiğimiz günlerde ilimize şehircilik ve Bakanımız geldi. Kendisi toplu konut alanlarında birçok çalışmalar imza atmış biri olarak şehrimize gelmesi bizim için çok büyük bir avantajdı. Bu anlamda biz kendisinin peşini bırakmayacağız. Siyasi teşkilat olarak milletvekillerimizle birlikte kendisinin kapısını aşındıracağız. Sayın Valimizin kafasına takılan, yapmak isteyip de yapamadığı projeleri biz bu dönemde hayata geçireceğiz. Bende ne milletvekillerimizi nede ilgili kurumlarımızı boş bırakmayacağım. Ama Zonguldak&[#]8217;ın kentsel dönüşüme açılması, bahsedilen yerlerin mutlaka ilgili bakanlıklardan kaynak sağlanması bakımından üzerinde duracağız. Her zaman söylüyoruz; coğrafyası zor olan bir şehirde yaşıyoruz. Gönlümüz istiyor ki her şey biran evvel bitsin. Ama Sayın Valimizin gözü arkada kalmasın. Sayın Valimizin hayata geçirmek isteyip de geçiremediği projelerin önümüzdeki süreçte takipçisi olacağız ve hayata geçireceğiz. Kendisine de gidip müjdeyi vereceğiz.&[#]8221;



TTK, MAZERETLERLE YANLIŞLARI ÖRTEMEZ


TTK Karadon Müessese Müdürlüğü&[#]8217;ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu&[#]8217;nda, taşeron firma Yapı-Tek&[#]8217;te çalışan 30 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan grizu faciasıyla ilgili ikinci bilirkişi raporunun dikkate alınması gerektiğini ve TTK yönetimin açıklama yapması gerektiğini söyledi.


Başkan Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:


Raporda bir sorumlu mühendisin ve gaz izlemedeki arkadaşların bu işten sorumlu olduğunu açık bir şekilde ifade ettiler. Bu teknik bir konudur ve bununla ilgili Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetici ve idarecilerinin açıklama yapması lazım. Sorumlu kimse sorumluların gereğini yapması lazım. Rapor şöyle hazırlandı, böyle hazırlandı demeye hiç gerek yok. Teknik heyetin incelemesi neticesinde bir takım sorunların olduğu ortaya çıktı. Bize düşen görev kurum yetkililerin bizden istediği neyse yani yatırımsa yatırım, işçiyse işçi desteğidir. Biz bu konuda sonuna kadar arkalarında olduk. Ama hiç kimse hatalarını halının altına süpürmesin. Bir gün gelecek bunlar açılacak ve görülecek. Teknik heyetin vermiş olduğu rapor gibi. Keşke olmasaydı ama bir takım mazeretlerle yanlışlarınızı örtemezsiniz. Her şey ortada.


GÖRÜŞMELERİN MEYVELERİNİ ALACAĞIZ

Ankara ziyaretlerinde yapmış olduğu görüşmelerle ilgili de bilgiler veren Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar: &[#]8220;Pazartesi günü Enerji Bakanımızla, Salı günü de Kültür Bakanımız ve Devlet Su İşleri Genel Müdürümüzle görüşme yaptık. Zonguldak&[#]8217;la ilgili özellikle Kültür Bakanlığı ile ilgili yaptığımız görüşmelerde belediyelerimizin bir takım projelerine destek amacıyla hazırlamış oldukları projeleri için milletvekillerimiz özel ricada bulundular. Zonguldak&[#]8217;ın coğrafi yapısı itibariyle Bakanlıkların desteği olamadan bir şeyleri yapmanın zor olduğunu biliyoruz. Bu anlamda çok verimli bir görüşme oldu. Sayın Müsteşarımız bunları takip edeceğini ve gereken desteği vereceğini söylediler. Devlet Su İşleri Genel Müdürüyle yaptığımız görüşmede de Filyos Vadisi Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalar var. Özellikle o bölgenin Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve köylerinin su sorunlarının ortadan kaldırılması için yeni yapılan barajdan karşılanması projesinin hayata geçirilmesi konusunda bir takım görüşmelerimiz oldu. Kozlu Belediye Başkanımız hem Kültür Bakanımıza sahilde yapmış olduğu projeyi hemde DSİ Genel Müdürümüze Kozlu&[#]8217;nun içerisinden geçen derenin ıslahıyla ilgili projeyi teslim etti. Yani belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz Zonguldak&[#]8217;ta yapılan hizmetlerin ne kadar zor olduğunu ve bu zor şartlar altında neler yapmış olduklarını orada paylaşmış olduk. O nedenle çok verimli bir görüşme oldu. Önümüzdeki günlerde de bu yapmış olduğumuz görüşmelerin meyvelerini alacağız diye düşünüyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi