Kdz. Ereğli ilçesinde, Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a destek amacıyla bir grubun Türk Metal Sendikası´na yürümesi ve yaşanan çelenk krizinin ardından, Erdemir işçileri belediyeye yürüyerek Belediye Başkanını istifaya çağırdı.
Atatürk Anıtı önünde toplanan işçiler, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı´nı okudular. Sendika yetkilileri, burada işçilere eylemin sınırlarına yönelik uyarılarda bulunurken, amaçlarının demokratik tepkilerini ortaya koymak olduğunu belirterek, herhangi bir taşkınlığa mahal verilmemesini istedi. Anıt önünden Devrim Bulvarı yönünde harekete geçerek, belediyeye doğu ilerleyen işçiler, "Posbıyık istifa", "Posbıyık şaşırma sabrımızı taşırma", "Erdemir´e uzanan eller kırılsın", "Yusuf Ziya
Odabaş´a kalkan eller kırılsın" sloganı attılar. Belediye binası önünde slogan atan kalabalık, belediye çalışanlarınca dikkatle izlendi.
Belediyenin önüne gelindiği sırada, 3-4 küçük çocuk, kalabalığın arasına çok sayıda halk dilinde ´torpil´ olarak bilinen patlatıyıcı madde attı. Torpillerin patlamasının ardından bir grup belediyeye doğru harekete geçti. Araya giren polisler olayları büyümeden yatıştırdı.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli yöneticileri, işçilere hitaben yaptığı açıklamada, "Eylem sona ermiştir, desteğiniz için teşekkürler, dağılabilirsiniz" sözlerinin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. Grup dağılımının hemen ardından, belediye önünde bekleyen az sayıda kişi Ereğli Belediye Başkanı lehine sloganlar attı.
Yürüyüş öncesinde Emniyet güçlerine Çevik Kuvvet´in yanı sıra, jandarma ekipleri de destek olurken, 112 acil servis ekipleri de olası yaralanmalara karşı hazırda bekletildi.
Editör: Pusula Gazetesi