Edinilen bilgilere göre, Ereğli Belediyesi önünde toplanarak Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a geçmiş olsun dileğinde bulunan halkın arasında ayrılan bir grup genç, yürüyerek Türk Metal Sendikası önüne geldi.


Burada sendika binası önüne siyah çelenk koymak isteyen gruba sendika binasından çıkan 20 kişilik bir grup karşı çıktı. İki grup yaklaşık 10 dakika kadar sözlü olarak birbirlerine sataştı.


Daha sonra ise iki tarafın iyice gerilmesi ile olay kavgaya dönüştü.


Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı bazı polisler belediyenin önünden ayrılarak Türk Metal Sendikası&[#]8217;na yürüyen gençleri takibe aldılar. Tartışmalar sırasında olayları uzaktan izlemekle yetinen ve sadece görüntü olan polis kavganın iyice kızışması ile birlikte iki gruba da biber gazı sıkarak olayları yatıştırdı. Biber gazından kavgaya karışan iki grubun yanı sıra bazı gazeteciler de etkilendi.


Kavganın yatışması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ile birlikte Ereğli İlçe Emniyet


Müdürü Niyazi Koçak da geldi.


Olaylar yaşanırken önce pencereden izleyen Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, ilerleyen dakikalarda ise sendika binası önüne indi. Odabaş&[#]8217;ın yaşanan kavgayı gülümseyerek izlemesi dikkatlerden kaçmadı. Bu arada sendika önüne siyah çelenk koymak isteyen gruba saldıran sendika çalışanları olayların yatışmasının ardından gazetecilere de sözlü saldırıda bulundular.


Polis ekipleri yaşanan olaylarda kavgaya karışan gruplardan Türk Metal Sendikası


çalışanlarından kimseyi göz altına almazken, diğer gruptan bazı isimleri göz altına almak için çalışma başlattığı öğrenildi.


Editör: Pusula Gazetesi