Eski Zonguldak Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan&[#]8217;ın daveti üzerine Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de düzenlenen iftara katılan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önce, yemek masasında bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer&[#]8217;in de bulunduğu masadakilerin gözleri önünde cereyan eden olay sonrasında Posbıyık, koruması Mustafa Türkay, Başkan Yardımcısı Cevat Aydın ve Danışmanı Kemal Özer ile birlikte otel çıkışında da yaklaşık on kişilik bir grup bir kez daha sözlü saldırıda bulundu.

DARP ETMEK İSTEDİLER

Grupta bulunan ve aralarında Erdemir&[#]8217;deki yetkili sendika olan Türk Metal İşçileri Sendikası&[#]8217;nın işçi temsilcilerinin de bulunduğu grup, sözlü saldırılarının ardından Posbıyık&[#]8217;ı darp etmek istediler. Bu arada Halil Posbıyık&[#]8217;ı korumak için saldırganların önünde engel olmaya çalışan Mustafa Türkay, saldırganlar tarafından darp edildi. Saldırganlar, Mustafa Türkay&[#]8217;ı etkisiz hale getirmeye çalışırlarken, Posbıyık&[#]8217;a da fiili saldırıda bulunmak istediler. Çıkan olaylar sonrasında otele gelen takviye kuvvet polisleri saldırganları biber gazı kullanarak etkisiz hale getirirlerken, ilk olarak saldırganlar arasında tespit edilen ve aralarında Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş&[#]8217;ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Gülüç Polis Karakolu&[#]8217;na götürüldüler.


POSBIYIK ŞİKAYETÇİ OLDU


Halil Posbıyık, koruması Mustafa Türkay ile birlikte şikayetçi ve davacı olmak için Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne gitti. Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;nde yaklaşık bir saat ifade verdi ve saldırganlardan şikayetçi olduğunu bildirdi. Posbıyık&[#]8217;ın ifadesinde Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak da hazır bulundu.


Posbıyık, Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;nde ifade verdikten sonra tetkik ve muayene için Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi&[#]8217;ne götürüldü. Hastanede EKG&[#]8217;si de çekilen ve gerekli muayenesi yapılan Posbıyık&[#]8217;ın göğüs kafesinde ağrıları olduğu bildirildi.


SALDIRI ANINI ANLATTI


Halil Posbıyık, Eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan&[#]8217;ın düzenlediği iftar için gittiği Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de nasıl saldırıya uğradığını anlattı. Posbıyık, aralarında Türk Metal İşçileri Sendikası Baş temsilcisi ve temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık on kişilik bir grubun önce kendisine herkesin içinde galiz küfürler ettiğini belirterek; &[#]8220;Bana sen ne hakla buraya geliyorsun. Burası bizim yerimiz. Seni Ereğli&[#]8217;de barındırmayacağız. Yaptıklarının karşılığını göreceksin&[#]8230;, diye tehdit ettiklerini söyledi. Halil Posbıyık, bu sözlü saldırı karşısında soğukkanlılığını kaybetmediğini ve &[#]8220;Ereğli&[#]8217;de bizim, bu otelde, sendika da.&[#]8221;, diyerek saldırganlara yanıt verdiğini anlattı.


TALİMATI ODABAŞ VERDİ


Posbıyık bu karşılıklı sözlerden sonra otelden ayrılacağı sırada Türk Metal İşçileri Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile göz göze geldiğini, Odabaş&[#]8217;ın kafasıyla işaret ederek; &[#]8220;Sen dışarı çık da göreceksin a.. a&[#]8230;ı.&[#]8221;, sözleriyle kendisini tehdit ettiğini anlattı.Koruması Mustafa .Türkay ile birlikte dışarı çıktıkları sırada bir grubun kendirline saldırdığını, koruma görevlisi Mustafa Türkay&[#]8217;ın yapılan saldırıda darp edildiğini söyleyen Halil Posbıyık, başta Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve saldırganlar arasında yer alan işçi temsilcisi Mustafa Yıldız başta olmak üzere saldırganlardan şikayetçi ve davacı oldu.


Bu arada görgü tanıkları, Türk Metal Sendikası baş temsilcisi ve temsilcilerinin Halil Posbıyık ve korumasına saldırması sırasında olayları önlemek isteyen Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan´ı da yanlarından iterek uzaklaştırdıklarını ve kendisini de tehdit ettiklerini belirttiler.


GAZETECİLERE AÇIKLAMALARDA BULUNDU


Halil Posbıyık, ifade vermek için gittiği Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Posbıyık, yaptığı açıklamada şunları söyledi: &[#]8220;İçerden dışarıya çıkarken Yusuf Ziya Odabaş gözüyle dışarıyı işaret etti. Ananın bilmem nesini göreceksin, dedi. Çıkışta da on kişi civarında insan üzerimize saldırdı. Sen buraya gelemezsin, burası Türk Metal Sendikası&[#]8217;nın yeri, dediler. Sen Belediye Başkanısın ama seni Ereğli&[#]8217;de tek başına gezdirmeyeceğiz, dediler. Senin ölümün yaklaştı; dediler. Tabii kimlerin bağırdığını da bilmiyorum. Sana belediye başkanlığını da kazandırmayacağız. Erdemir Genel Müdürü de Türk Metal Şube Başkanı da bizim yanımızda, şeklinde ifadeler kullandılar. Bu olayda herhalde Türk Metal Sendikası Başkanı ile birlikte Erdemir Genel Müdürü&[#]8217;nün de katkısı var. Son zamanlarda Demir-Çelik Fabrikaları&[#]8217;nda yaptığımız mühürleme ve tetkik işlemlerinden ve çok büyük cezalar alacak olmalarından rahatsız oldular sanırım. Tabii bundan en fazla rahatsız olan da Erdemir Genel Müdürü ve onun emir eri olarak kullandığı o zavallı adam Yusuf Ziya Odabaş. O ara talimat vermiş demek ki, adamları da bize saldırdılar. Ben de darbe aldım; arkadaşlar hemen tuttular. Gözlüğüm de gözümden çıktı. Ama esas darbeyi koruma aldı. Yanımdaki arkadaşlarım da darbe aldılar. Benim daha ziyade göğsüme ve karnıma darbeler geldi. Benim bildiğim delikanlılıkta, erkeklikte mertçe kavgalar vardır. Karşı karşıya gelinerek kavga edilir. Teke tek kavga edilir. Mübarek bir akşamda iftar yaptık ama böyle bir akşamda bana karşı bir komplo düzenlendi. Bir anda, hiçbir şeyden haberi olmayan bir insanın üzerine on-on iki adam saldırdı. Bu ne delikanlılığa, ne erkekliğe, ne yürekliliğe, ne insanlığa, ne Türk Metal Sendikası&[#]8217;na ne Erdemir Genel Müdürü&[#]8217;ne yakışır. Halil Posbıyık meydanda. Herkese hodri meydan çekiyorum. Delikanlılarsa tek başlarına gelsinler. Bunların hesabını göreceğiz. Sonuna kadar da Yusuf Ziya Odabaş&[#]8217;tan ve Erdemir Genel Müdürü&[#]8217;nden şikayetçiyim. Bunu cümle alem bilsin. Çete Ereğli&[#]8217;ye girdi; ama Ereğli halkı korkmasın bu çeteden. Bunları dağıtacağım Ereğli&[#]8217;den.&[#]8221;


Halil Posbıyık, hastanedeki muayene sonrasında ikinci kez geldiği İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde bir kez daha basın mensuplarına açıklama yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Posbıyık, saldırganlardan birinin ismini hatırladığını ifade ettiği ikinci açıklamasında da şu görüşleri sundu.


BİR MÜHENDİSİ DE DÖVMÜŞLERDİ


&[#]8220;Bana saldıranlardan bir tanesi Mustafa Yıldız. Sendika Temsilcisi. Daha önce de Demir-Çelik Fabrikaları&[#]8217;nda elli yaşlarındaki bir mühendisin ağzını burnunu kıran bir adam. Ama hiçbir işlem yapılmadı kendisine. Genel Müdür ile Yusuf Ziya Odabaş affettiler onu. Mühendis arkadaş yediği dayakla kaldı. Yani içerde birtakım insanlar besliyorlar demek ki bunlar. Buradan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak&[#]8217;a sesleniyorum. Ey Pevrul Kavlak ! Seni uyardım kaç defa; bu adamı buraya, sendikanın başına getirme. Ereğli&[#]8217;ye bir tane caniyi gönderdin. İşte Ereğli&[#]8217;yi karıştırmaya çalışıyorlar.&[#]8221;


&[#]8220;İŞÇİ HAKLARINI SAVUNMALARI GEREKİRKEN NEREDEYDİLER?&[#]8221;


&[#]8220;&[#]8230;Madem bu sendikacılar bu kadar hareketliydi; yüzde 35&[#]8217;ler kesilirken neredeydi bu sendikacılar da ses seda yok. İşten adamlar atılıyor her gün. CHP&[#]8217;li, MHP&[#]8217;li diye adamlar atılıyor. Hiçbir şey yapmayan insanlar işten atılıyor. Sendika nerde; sendikacılardan hiçbirisi var mı ortamda? Bunlar Demir-Çelik Fabrikaları&[#]8217;nda korku imparatorluğu yarattılar. Kentte de, Ereğli&[#]8217;de de korku imparatorluğunu yaratmaya çalışıyorlar. Ama bunlar bize vız gelir, tırıs gider. O Yusuf Ziya Odabaş&[#]8217;la Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen&[#]8230;ikisi beraber bu olayı yönetiyorlar. Kesin ve net olarak biliyorum. Gelen bilgiler zaten o yönde. Ne yaptılar en son; bu bölgenin çocukları ekseriyette Demir-Çelik&[#]8217;te. Hepsini temizlediler sendika yönetiminden. Ve kendi bağnaz hemşerilerini getirdiler. Hepsi de vurucu kırıcı, saldırgan&[#]8230; İşte Ereğli&[#]8217;nin haline bakın&[#]8230;&[#]8221;


BU SALDIRI EREĞLİ HALKINA YAPILMIŞTIR


&[#]8220;&[#]8230; Bu bana bir saldırı değildir; bu, Ereğli halkına saldırıdır. Ben Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin belediye başkanıyım. Yüz bin kişinin belediye başkanıyım. Şu anda yaptıkları hareket, Ereğli&[#]8217;de yaşayan insanlara bir saldırıdır. Ey Pevrul Kavlak. Sen böyle yumruklarla mı burada sözleşmeyi alacaksın? Sen böyle yumruklarla mı, işten atılan insanlara sahip çıkmazken şehrin belediye başkanına ve belediye meclis üyelerine saldırıda bulunacaksın? Bunun hesabını tek tek vereceksiniz. Bu saldırının tek müsebbibi Yusuf Ziya Odabaş&[#]8217;tır; zaten o söyledi dışarıda bekliyorlar, diye. Ve Oğuz Özgen&[#]8217;dir. Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları&[#]8217;nın genel müdürüdür. OYAK&[#]8217;a da sesleniyorum; Coşkun Ulusoy&[#]8217;a, Yıldırım paşalara da sesleniyorum. Burada bir şebeke kurdunuz ve belediye başkanını, Ereğli halkını dövmeye kalktılar. Aklınızı başınıza toplayın. Bunun yanınıza bırakmayız. Ama biz hukuk yollarıyla mücadele ederiz. Sizin gibi kaba kuvvetle falan mücadele etme niyetinde değiliz. Aslanlar gibi buradayım. Delikanlı olun, tek tek gelin, görelim varsa bir hesabımız. Mübarek Ramazan&[#]8217;da iftar yapıyoruz; iftardan sonra üzerimize çullanıyorsunuz, saldırıyorsunuz. Bu erkekliğe yakışır mı? Bu, sendikacılığa yakışır mı? Güya sendika başkanı, sendika temsilcileri Ereğli&[#]8217;deki belediye başkanına, meclis üyelerine ve insanlara saldırıda bulunuyorlar. Sizden ne olur? Bu memleketi zaten bu hale getirdiniz. Ekonomiyi söndürdünüz. İnsanları işten atınız; perişan ettiniz. Utanmadan bir de anarşi yaratmaya çalışıyorsunuz. Ama bunun hesabını tek tek vereceksiniz. Ama önemli olan bunun başındakiler. Ben hem Erdemir Genel Müdürü&[#]8217;nden hem de Türk Metal Sendikası Şube Başkanı&[#]8217;ndan şikayetçiyim. Bunu özellikle söylemek istiyorum.


Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;nde ifade verirken, Eski Zonguldak Milletvekili fazlı Erdoğan ve çok sayıda vatandaş da Emniyet Müdürlüğü&[#]8217;ne gelerek Posbıyık geçmiş olsun dileklerini ilettiler.



Editör: Pusula Gazetesi