Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Filyos Projesi ve Türkiye Taşkömürü Kurumundaki zararın artışıyla ilgili sorularımızı yanıtladı.


Filyos Vadi Projesi&[#]8217;yle ilgili seçim sürecinde verdiği sözlerin hiçbirini unutmadığını ve neler yapılabilirliğiyle ilgili görüşmeler yaptığını ifade eden Milletvekili Candan, çalışmaların tam gaz devam ettiğini söyledi.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, değerlendirmesinde şunları söyledi: &[#]8220;Ben Filyos ile ilgili DLH Genel Müdür Vekili Metin Bey&[#]8217;le çoktan görüşmelerimi yaptım. Bunun üzerinde fikirlerimizi paylaştık. Kaç milyon ton olmalı, yeniden revize edilmeli mi, neler yapılmalı gibi birçok konuyu konuştuk. Şuanda da çalışmalar tam gaz gidiyor. Bu konuda hiç taviz vermeyeceğimizi kendilerine de söyledik. Herhangi bir aksaklığın meydana gelmesine tavizimiz yok. Şuanda proje çalışmaları yapılıyor. Hatta biz tüm bu çalışmaları biraz daha ileriye götürebilir miyiz, karşımızdaki ülkelerinde aktarma limanı olarak kullanabilir miyiz konusunda ikinci bir çalışmaya giriyoruz. Ben Filyos&[#]8217;u çok yakından takip ediyorum ve ben verdiğim hiçbir sözü kesinlikle unutmam.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi