AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığı, Alaplı merkez ilçe ve Gümeli Belediye Başkan adaylarını düzenlediği bir toplantıyla tanıttı.





Alaplı eski Köprü Başındaki Marina Çaybahçesi´nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına, Alaplı ve Gümeli Belediye Başkan adayları, İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eren, bazı Belediye Meclisi Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve Yöneticileri ile partililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Alaplı Belediye Başkan aday adayları arasından sadece bir ismin aday olarak çıkacağını bu isminde Ahmet Tosun olarak belirlendiğini belirterek, "4 aday adayımızın hepsi çok değerli isimler.
Ama 4 aday adayımızdan biri tercih edilecekti, bu isim de Ahmet Tosun kardeşimiz oldu. Geçmişte gerek ilçe kongresinde ve gerekse aday belirleme sürecinde bazı kırgınlıklar oluşmuş olabilir. Ama artık bunların hepsini bir kenara bırakıp, hepimiz bir araya gelerek partimizin başarılı olması için çalışacağız. Gün birlik ve beraberlik günüdür" dedi.
Alaplı Belediye Başkan adayı Ahmet Tosun da konuşmasında, Alaplı´ya hizmet edebilmek için bu göreve talip olduğunu belirterek, "Alaplı ile ilgili önemli projelerim var. Bu projeleri anlatarak değil maket resimleriyle halkımızla paylaşmayı arzu ediyorum. Alaplı´ya önemli yatırımlar yapıldı, önemli hizmetler verildi. Biz göreve geldiğimizde bu hizmet kervanını sürdürüp, daha da fazla hizmet verme gayreti içinde olacağız. Ülkemizde ilk defa global krizden dolayı bir ekonomik kriz yaşanıyor. Daha önceki dönemlerde ekonomik krizler iç politikaya endeksli olarak yaşanırdı. Bu dönemde küresel bir kriz var ve bu krizden mecburen ülkemiz, bölgemiz ve Alaplı´mız da etkileniyor. Alaplı dışarıya göç veriyor. Biz öncelikle yerel yönetim olarak istihdam sağlayacak yatırımlara ve ekonomik kalkınmaya öncülük edip, ilçe dışına göçü durdurmaya gayret göstereceğiz. Ben ilçemizin dışarıdan göç almasına karşıyım. Göç almasın ama göç de vermesin. Göç alan yerleşim birimleri bunun sıkıntılarını çekiyor. Önümüzde bir İstanbul örneği var. Bu yüzden biz öncelikle kendi kendimize yetebilecek bir ekonomik yapılanma içinde olmalıyız" dedi.
Gümeli Belediye Başkan adayı Mefa Yalçın da, partisinin değişik kademelerinde görev yaparak çok büyük bir deneyim ve tecrübe kazandığını, Gümeli´ye Belediye Başkan adayı olarak hizmet vermeyi arzu ettiğini söyledi. Toplantının ardından AK Parti heyeti esnaf ve vatandaşları selamladı.
Editör: Pusula Gazetesi