Zonguldak Kanalizasyon ve Atıksu çalışmaları Kozlu Sahil Yolu Öğretmenevi önündeki yolda devam ederken boru döşeme çalışmaları için açılan kuyuda göçük meydana geldi. Boruların döşenmesi için kuyuya inen işçilerden Serdar Çiçek toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Göçük altında kalan işçinin cenazesi uzun süren çalışmalardan sonra çıkarıldı. Çocuklarının ölüm haberini alan aile sinir krizi geçirdi.


Zonguldak Belediyesi´nin 23 milyon Euro´luk İspanyol kredisi ile başlattığı kanalizasyon boru döşemesi çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. Göçükte bir işçi hayatını kaybetti.
Olay, saat 12.00 sıralarında Kozlu Sahil Yolu Öğretmenevi önündeki yolda meydana geldi. Karayolu kenarında yapılan çalışmada yaklaşık 5.5 metre derinliğinde, 80 santimetre eninde bir kilometre uzunluğunda kuyu açıldı. Boruların yerleştirilmesi için açılan kuyuya inen işçiler boruları döşemek istedi. Ancak, yolun altındaki toprak göçtü. Olayda 25 yaşındaki Serdar Çiçek, toprak altında kalarak hayatını kaybetti.
Olay yerine 112 ambulansı ve Afet Acil Durum Müdürlüğü´ne bağlı ekipler gelerek çalışmalara başlanıldı. Göçme riski nedeniyle olay yerinde tahkimatlara başlanırken, TTK Tahlisiye ekipleri de olay yerinde çalışmalarını sürdürdü.
Hayatını kaybeden işçinin anne ve babası da olay yerine geldi. Çocuklarının öldüğünü öğrenen anne ve baba sinir krizleri geçirdi. Firmada çalışan bir işçi ise firma yetkililerine tepki gösterdi. Belinden aşağısı toprak altında kalan işçinin cenazesi uzun süren çalışmaların ardından sedye ile yukarı çıkarıldı.
Firma yetkililerinden olduğu öğrenilen bir kişi gazetecileri tehdit ederek görüntü alınmasını engelledi. Firma yetkilisi, cenazenin ambulansa taşındığı esnada diğer işçilere battaniye tutarak gazetecilerin görüntü almalarını engellemelerini istedi.
Ambulansa konulan işçinin cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İşçinin cenazesini gören Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bir süre gözyaşlarına hakim olamadı. Akdemir, gazetecilerin taleplerine karşılık konuşmak istemedi
bölgeye yaklaştırılmadı.
Editör: Pusula Gazetesi