Zonguldak´ın Devrek ilçesinde yaşayan yürüme engelli şehit babası, hayırseverlerden akülü araba bekliyor.
Devrek´in Eğerci beldesine bağlı Serdaroğlu köyünde oturan Recep Kareli´nin oğlu Hidayet Kareli, 19 yıl önce vatani görevini yaparken elinde bomba patlaması sonucu şehit olmuştu.
Baba Recep Kareli (76) de beş yıl önce geçirdiği hastalık sonucu sakat kaldı. Sol bacağı yürüme işlevini kaybeden şehit babası, eşinin ve koltuk değnekleri sayesinde ihtiyaçlarını karşılıyor. Almanya´da yaşayan bir hayırsever tarafından tekerlekli sandalye sahibi olduğunu söyleyen şehit babası, ailesini, oğlunun şehit olması nedeniyle devletin verdiği 550 TL ile geçindirmeye çalışıyor.
Devletten aldıkları maaşla yalnızca geçimini sağlayan Kareli Ailesi, imkansızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. Yardım bekleyen Recep Kareli, şehit olan oğlundan dolayı devletin 550 TL maaş bağladığını belirterek şöyle konuştu: "Bu para ancak geçinmemize yetiyor. Başka bir yerden gelirim olmadığı için sıkıntı içindeyim. Aldığım maaşla akülü araba alma imkanım yok. Almanya´dan hayırsever bir vatandaş tarafından tekerlekli sandalye hediye edildi. Bu arabaya binemiyorum ne kollarımın dermanı var ne de bacaklarımın, tekerlekli sandalyeyi kullanmak için insanın kollarının çalışması lazım. Bundan dolayı hayırseverlerden bir akülü araba istiyorum. Eğer bu hayalim gerçekleşirse uzun yıllar sonra akülü araba ile köyümün her yanını gezeceğim. Ne olur bana yardım eli uzatın."
Şehit annesi Satı Kareli (69) ise hayat arkadaşının yalnız başına hareket edemediğini kendisinin de gücü yetmediği için zor anlar yaşadığını ifade etti. Satı Kareli, "Bir hayırsever için akülü araba çok para değildir. Ama imkanımız olmadığı için asla ulaşamayacağımız bir hayal. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi