Zonguldak Tapu Müdürlüğü&[#]8217;nde işlemler için vatandaşların uzun süre beklemesini önlemek amacıyla internet ortamından randevu sistemi başlatıldı.


Alınan bilgiye göre Tapu Müdürlüğünde 2006 yılından itibaren TAKBİS sistemine geçildiği ve bu yıldan itibaren işlemlerin otomasyona bağlı olarak yapıldığı belirtildi. 2011 yılı içerisinde online randevu sistemine geçildiğini belirten yetkililer, &[#]8220;Artık vatandaşlar internet ortamına bağlanarak yapacakları işlemler için internetten randevu alabilmektedirler. Tapu Müdürlüğüne vatandaşlar işlem için müracaat ettiklerinde başvuru masasındaki personel tarafından talebi alınmakta ve bu aşamada vatandaşa SMS kanalıyla talebiniz işleme alınmıştır mesajı gitmektedir. Ayrıca işlem hazırlanıp harç safhasına geldiğinde yine vatandaşa SMS kanalıyla mesaj gitmekte ve harçlarını yatırabilecekleri bildirilmektedir. Bu sayede vatandaşın Tapu Müdürlüğünde beklemesine gerek kalmamaktadır&[#]8221; dedi.


Yapılan açıklamada kamu hizmet standartları hizmet tablosu vatandaşların kolayca görebileceği şekilde Müdürlüğün girişine asılarak işlemlerin ne kadar süre içerisinde sonuçlanacağını görebilmelerine imkân sağlandığı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi