14 Ağustos 2011 günü Çevrecilik ve Şehircilikten Sorumlu Devlet Bakanı Erdoğan Bayraktar&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;ta bir dizi incelemelerde bulunacağını ifade eden AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Bakan Bayraktar&[#]8217;a bir takıp projeleri bildireceklerini belirtti.
Zonguldak&[#]8217;ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu Bakan Erdoğan Bayraktar&[#]8217;a anlatacaklarını ifade eden Uçar, &[#]8220;Önümüzdeki günlerde Çevrecilikten ve Şehircilikten Sorumlu Bakanımız Erdoğan Bayraktar Zonguldak&[#]8217;a gelecek. Biz, kendisine Zonguldak&[#]8217;ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu konusunda brifing vermeyi hedefliyoruz. Kendisine, yerinde incelemeler konusunda bir takım çalışmalar yapacağız. Çöp alanımızın hala daha rezil bir şekilde beklemesi önemli bir konudur. Bu ve buna benzer merkezi hükümete düşen projelerin hayata geçirilmesi aşamasında alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah bunları hayata geçireceğiz. Ama yerel yönetimlerde Zonguldak&[#]8217;ın 5 yılı heba olmuştur&[#]8221; dedi.

TTK İYİYE GİTMİYOR
Türkiye Taşkömürleri Kurumu&[#]8217;nun rehabilite edilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, önümüzdeki süreçte bu konuda çalışmalar yapacaklarını belirtti. Alınan üç bin işçi ile de kurumun üretiminin artmadığını ifade eden Uçar, şöyle dedi:
&[#]8220;Türkiye Taşkömürü Kurumu açıkçası iyiye gitmiyor. TTK&[#]8217;nın da rehabilite edilmesi lazım gelir. Yatırımların devam ettiği halde hem idari açıdan hem de farklı açıdan zarar eden KİT kuruluşları içerisinde yer alması açıkçası bizim içimizi acıtıyor. Önümüzdeki süreç içerisinde yeni milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte değerlendirmeler yapacağız. Geçmişte üç bin işçi alındığı zamanda söylendi. Bize &[#]8216;Siz bize bu kadar işçi alın biz üretimi arttıralım&[#]8217; dediler. İşçi alında ama ne yazık ki üretimdeki artışı göremiyoruz. Bunda başka bir formül mutlaka vardır. Özel sektör bu kadar yatırım yapıyor, üretim yapıyor ve kar ediyor da TTK neden zarar ediyor. Bunun mutlaka masaya yatırılıp değerlendirilmesi lazım gelir.&[#]8221;

ÇATES&[#]8217;İN SATIŞI
ÇATES&[#]8217;in satışı ile ilgili olarak yerli müteşebbislerin birleşerek satın alınmanın daha iyi olacağını aktaran Uçar, ÇATES&[#]8217;in satışı ile ilgili olarak şunları sözlerine ekledi:
&[#]8220;Grup özelleştirmenin içerisindedir. ÇATES&[#]8217;in ihalesini Eren Holding alacak diye söylentiler var. Kim ihaleyi kazanırsa o alır. Kamu kurumlarını rehabilite etmek lazım gelir. Bu, özelleştirme ile olur, idaredeki yapı ile olur. İşçi alarak olur. Bir şekilde el atmamız gerekiyor. ÇATES&[#]8217;in satışı konusunda Zonguldak&[#]8217;taki müteşebbislere öncelik tanınacak. Redevans saha sahiplerinin kendi ürettikleri kömürü kullanmaları konusunda bir araya gelip satın almaları söz konusu olursa bu daha iyi olur. Ama geçmişte bunun bir örneği yok. Umarım ÇATES konusunda bu hassasiyet gösterilir hem kendileri konusunda hem de Zonguldak açısından daha iyi olur.
Editör: Pusula Gazetesi