Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin yürüttüğü kanalizasyon projesinin Zonguldak için önemli bir proje olduğunu ifade eden AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, çalışmalarda vatandaşların bıkacak noktaya geldiğini söyledi.
Sorunlarla iç içe olduklarını dile getiren Uçar, &[#]8220;Kanalizasyon projesi gerçekten Zonguldak için çok önemli bir projedir. Ama kanalizasyon projesinin hayata geçiriliş aşamasında özellikle şehrimizin trafik yoğunluğunun olduğu cadde üzerinde yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Vatandaşlarımızı artık bıktıracak noktaya gelmiş durumdadır. Bizde bu şehirde yaşayan sakinler olarak bu sıkıntı ve sorunlarla iç içeyiz. Bu anlamda ne yazık ki yaklaşık 1 aydır şehir merkezinde kanalizasyonla ilgili çalışmalar yapılıyor. Onu hızlı ve ivedili bir şekilde bitirip özelikle de bu mübarek ayın içerisinde de insanları sıkmamak gerekiyor, rahatsız etmemek gerekiyordu. Yerel yöneticilerimiz çalışmalara tabelalar koyuyorlar ama böyle tabela koymakla da bunlar olmuyor, o zaman rahatsızlık vermeyeceksiniz. Özellikle de bu çalışmalar esnasında yaşamış olduğumuz sıkıntıların giderilmesi konusunda yerel yönetimlerin bir çabasının da olduğunu görmüyoruz. Bitmiş olan yerlerinde asfaltlarının ivedilikle yapılması, hemen trafiğe açılması konusunda da bir hassasiyet göstermediklerini görüyoruz. Tabi ki bu çalışmalar yapılırken bir takım sıkıntılar yaşanacaktır ama bu kadar olmamalıdır.
Şehrin merkezinde yaklaşık 1 kilometrelik mesafeyi 1 aydır temizleyip de, asfaltlayıp da buradan şehir merkezinden çıkamadılar. Bu da şunu gösteriyor yerel yönetimlerimizin basiretsizliğini gösteriyor&[#]8221; dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in, iyi asfalt yapılmaması için doğalgaz firmasının kendilerini uyardığı sözlerini hatırlatan Hamdi Uçar, &[#]8220;Başkanımızın yaptığı açıklamayı üzüntü ile okudum, doğal gaz firmasının önümüzde ki süreç içerisinde burada yapacağı kazı çalışmalarının da olacağını dikkate alarak burada kanalizasyon çalışmasında yapılan kazıların asfaltının gelişi güzel bir asfalt yapılmasına da bir önerileri olduğunu söylemiş, doğal gazın geleceği konusunda daha tarih belli değil, onların önerisiyle burada asfalt çalışmasının yapılmasının ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun taktirine sunmak istiyorum. Oysa ki Belediyemizin burada o çalışmaların hemen bitirilip asfaltı yapılıp vatandaşı zor durumda bırakmadan orayı hizmete sunmasını beklerdik&[#]8221; diye konuştu.
Muharrem Akdemir&[#]8217;in &[#]8216;Zonguldak&[#]8217;ın altı çürümüş&[#]8217; sözlerini eleştiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin en kötü iller arasında Türkiye genelinde ilk beşe girdiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi