Zonguldak &[#]8211;Kozlu Sahil Yolu Öğretmenevi önünde dün çok ilginç bir kaza yaşandı.


Emniyet Müdürlüğü Kavşağı- Demirpark AVM yönünden Kozlu yönüne hareket halinde olan Orhan Uçar yönetimindeki motorsiklet ile Kozlu yönünden Zonguldak yönüne hareket halindeyken yasak olmasına karşın u dönüşü yapan Karaelmas Sürücü Kursu&[#]8217;na ait eğitim aracı çarpıştı.


Kursiyerlerin değişim noktası olarak bilinen Uzun Mehmet Anıtı önüne girmek için acele eden kursiyer Sercan Doğruel ile otomobilde bulunan eğitmen ve diğer kursiyerleri şoka soka kaza ucuz atlatıldı.


Kavşakta durup karşıya geçmek isteyen iki otomobilden biri ana yoldan gelen motorsikleti görünce durdu. Sürücü adayı Sercan Doğruel&[#]8217;in kullandığı eğitim aracı ise durmayarak karşıya yöneldi.


Motosiklet sürücüsü Orhan Uçar ise aniden çıkan otomobile çarpmamak için fren yaparak durmak istedi. Mesafenin kısa olması nedeniyle duramayan ve dengesini kaybeden Uçar araca direk çarpmamak için motorla birlikte yan yatarak yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra araçla çarpıştı.


Böylece otomobildekiler kazadan burunları bile kanamadan çıkarken Uçar, başka bir kurs eğitim aracıyla hastaneye kaldırıldı. Zonguldak Motor Kulübü üyesi olan ve motor tutkusuyla tanınan Uçar&[#]8217;ın kaza yaptığı haberi üzerine arkadaşları kısa sürede olay yerine geldiler.


Kurs yetkilileri motosikletin hızlı geldiğini ileri sürerken, Uçar&[#]8217;ın arkadaşları ise eğitim aracının dönüşe yasak noktadan karşıya geçmesinin kazaya neden olduğunu belirttiler.


Otomobilde bir hasar meydana gelmezken motosiklet ise kullanılamaz duruma geldi.


Uçar tedavi altına alınırken kursiyer Sercan Doğruel yapılan alkol muayenesinin ardından eğitmen öğretmen ile birlikte polis karakoluna götürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi