Zonguldak Valisi Erdal Ata, Borajet&[#]8217;in, Anadolu Jet olarak gerçekleştirdiği yurtiçi seferlerinin yolcu kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini belirterek, Zonguldaklıların bu konuda şikayet etmeye hakkı olmadığını söyledi.


Yeniden uçuşların başlaması için havaalanı yetkilileriyle görüşeceklerini ifade eden Vali Erdal Ata, Pusula&[#]8217;ya yaptığı değerlendirme de şunları söyledi.


&[#]8220;Zonguldaklıların yurtiçi seferi olmamasından dolayı şikayet etmeye hakkı yok. Geçen sene İstanbul-Zonguldak-Trabzon, bu sene de İstanbul-Zonguldak seferleri başlamıştı. Ama hiç talep gelmedi. Uçaklar yüzde 15-20 ve en dolu olduğu dönemde Trabzon&[#]8217;a yüzde 40 ile gitti geldi. Fiyatlarında çok yüksek olduğunu sanmıyorum. En baştan yüksekti ama rakamlar indirttirildi. Otobüsün 70 liraya gittiği bir yere uçakla 100 liraya gidiyorsan buna yüksek dememek lazım. Yinede biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeniden bu uçuşların başlaması için Türk Hava Yolları yetkilileriyle görüşeceğiz. Aslında Baro Jet yetkilileri, Anadolu Jet yetkilileriyle birlikte gelmişlerdi ve görüştük. Buradan İstanbul&[#]8217;a uçak koymalarının sebebi, buradan İstanbul&[#]8217;a gittiğiniz zaman 1 saat içinde Türkiye&[#]8217;nin hangi tarafına giderseniz gidin bağlantılı olarak gidilebilecekti. Ama maalesef yeterli rağbet görmedi. Havaalanımız boş durmuyor. Yurtdışı seferlerimiz yapılıyor. Sadece Almanya&[#]8217;ya. Ama Almanya&[#]8217;ya yolcu var. Burana İngiltere&[#]8217;ye yolcu çıkacak mı? Buradan direk Rusya&[#]8217;ya sefer düzenlesek kaç kişi gidecek? Belki de kimse gitmeyecek. Almanya&[#]8217;ya giden uçaklar dolu gidip dolu geliyorlar. Önceki gün görüştüğümde uçak 148 kişiyle geldi ve yine 148 kişiyle gitti.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi