Yurtbay, gündemde olan kriz senaryoları ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan&[#]8217;ın ´´Merkez Bankası, hükümet, ilgili kuruluşlar ve iş dünyası olarak, bir yandan küresel krizle ilgili, bir ihtimal gelebilecek ikinci bir dalgaya her an hazır olmamız lazım. Ama öte yandan da uzun vadeli politikalar üzerinde mutlaka çalışmamız, karar vermemiz adımlar atmamız lazım´´ yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine sadece bu dönemlerde değil her zaman temkinli olmak gerektiğini belirterek Türkiye&[#]8217;nin bu kriz senaryolarından da yara almadan kurtulacağına inandığını söyledi.


Gelişmeleri yakından takip ettiğini ancak bir kriz beklentisi içinde olmadığını belirten Yurtbay özetle şunları söyledi; &[#]8220;Kriz beklemiyorum. Kriz gelecek diye düşünürsek bundan etkilenmemek kaçınılmaz olur. Krizden etkilenmemek için, para harcamak gerekir, yatırım yapmak gerekir. Bugün Türkiye için bahsedilen cari açık önceden beri hep vardı. Cari açık finanse edip edemediğiniz önemli. Kriz beklemiyorum ama elbette tedbirli olmak gerekiyor. Çok fazla açılmamak lazım. Bir sene sonra karşılığı alınmaya başlanacak yatırımlar konusunda aceleci olmamak lazım. Biz her kriz döneminde büyüdük. 1994&[#]8217;te seramik fabrikası kurma kararı aldık. 1998 ve 2001&[#]8217;de yüzde yüz büyüdük. 2009&[#]8217;da ilk 500 firma arasına girdik. Bu sen ihracatta rekor kıracağız. Tarihimizdeki en yüksek ciroyu yapacağız&[#]8221; dedi.


Yunanistan&[#]8217;da olduğu gibi diğer Avrupa ülkelerinde yaşanabilecek krizden ihracat yapan firmaların etkilenebileceğini belirten Yurtbay, küresel pazar içinde krizlere hazırlıklı olunduğu taktirde fırsata dönüştürülebileceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi