Zonguldak Belediye tarafından uzun yıllar süren kredi pazarlıkları sonrası İspanya&[#]8217;dan sağlanan kredi ile inşaatına başlanan Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi çalışmaları şehir merkezinde sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Uzun Mehmet caddesi&[#]8217;nde başlayan çalışmalar dün Valilik önünden Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde yoğunlaştı. Yolların dar olması ve çalışmanın rahat sürdürülebilmesi amacıyla Zonguldak Valiliği ile Camlı Köşk arasındaki kaldırım araç trafiğine açılınca ortaya ilginç manzaralar çıktı. Kilimli yönüne giden araçlar işçi anıtından itibaren normal güzergahta ilerlerken, Kilimli istametinden kent merkezine gelen araçlar bir süre kaldırımdan ilerleyerek Valilik önünden Acılık dere üzerindeki bağlantı yolundan geçiş yapabildiler. Bu istikamette gün boyu devam eden araç trafiği zaman zaman tıkanmalara neden oldu.


YAYLAR BU İŞE ÇOK ŞAŞIRDI


Çalışmalar sırasında tezat görüntüler ortaya çıkarken Valilik önündeki kavşak ve yol boyunca sürücüler ve yayalar yer değiştirdi. Çalışmanın ortasından kendilerini bulan pek çok vatandaş önce ne olduğunu anlamaya çalıştı. Kaldırımdan giderken karşılarında araçları görünce şaşkınlık yaşayan vatandaşlar, durumu fark edince araç yolundan yürüdüler. Zaman zaman ilginç diyaloglarında yaşandığı çalışmalar sırasında çekilen bariyerler nedeniyle vatandaşlar valilik yönüne geçemedi. Geçiş noktalarını fark edemeyen vatandaşlar bariyerlerin üzerinden atlamaya çalıştı.


MERAKLI BAKIŞLAR HİÇ EKSİK OLMADI


Trafikte yaşanan bu sıkıntılı durum zaman zaman komik görüntülere de neden oldu. Durumu kavramaya çalışan yayalar ile sürücülerin arasında yol verme ve kaldırımları kullanma konusunda tzaman zaman küçük çaplı tartışmalar yaşandı. Durumun farkında olmayan bazı vatandaşlar ile sürücüler arasında; &[#]8220;Yolunu mu şaşırdın?&[#]8221;, &[#]8220;Kör müsün be kardeşim?&[#]8221;, &[#]8220;Önüne baksana!&[#]8221;, &[#]8220;Bunlar ne yapmaya çalışıyor?&[#]8221; şeklinde ilginç tartışmalar yaşandı. Yaşanan manzaralar caddenin karşı kaldırımında bulunan vatandaşlar tarafından da tebessümle izlendi.


AKDEMİR; &[#]8220;GECE ÇALIŞAMAYIZ&[#]8221;


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir dünkü basın toplantısında devam eden çalışmalarla ilgili sorulara yanıt verirken vatandaşlardan bir kez daha sabır istedi. Çalışmaların gece yapılması yönünde gelen önerilere yanıt veren Akdemir; &[#]8220;çalışmalar gece de devam edebilirdi ancak vatandaşı o saatte rahatsız etmek istemiyoruz. Çalışmalar istenilen hızda ilerliyor. Gazipaşa Caddesi&[#]8217;nde Kızılay Kan Merkezi ile Ulucami arasındaki alanda yapacağımız çalışma konusunda hassas davranıyoruz. Burasını okullar açılmadan önce mutlaka yapacağız. Ramazan günlerine denk gelmesi konusunda yapabileceğimiz bir şey yok. Çünkü çalışmalar sıralı gidiyor. Bir başka tarafı bırakıp burayı yapalım diyemiyoruz&[#]8221; dedi. Kanalizasyon Sistemi ve Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı sonrasında yaşanan yol sorunlarını değerlendiren Başkan Akdemir Çaydamar güzergahında su borusu döşeneceği için burada yeniden bir çalışma yapıldıktan sonra asfaltlama yapılacağını, sorun olan yerlerde sonbahar asfaltlama çalışması yapacaklarını söyledi.


İspanyol PASCH, Türkiye&[#]8217;den MASS, Almanya&[#]8217;dan DYWIDAG firmalarının oluşturduğu konsorsiyum tarafından yürütülen Kanalizasyon Sistemi ve Atık su Arıtma Tesisiyle ilgili çalışmalar sırasında özellikle sonbahar döneminde trafikte ciddi tıkanmalar yaşanacak.

Editör: Pusula Gazetesi