Zonguldak´ta, hastanede muayene olan hastaları taşıyan yolcu minibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 28 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, saat 16.00 sıralarında Zonguldak-İstanbul karayolunun 12. kilometresinde meydana geldi. Sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 34 ZZ 0236 plakalı yolcu minibüsü, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nden aldığı hastaları taşırken, hastanenin alt tarafındaki rampadan aşağı inerken kontrolden çıkarak ormanlık alana uçtu. Kazada 28 kişi yaralanırken, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda, polis, ambulans, itfaiye ve Afet Acil
Kurtarma Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler ve çevredeki vatandaşların yardımıyla minibüsteki yaralılar çıkarılarak ambulansla Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırıldı. Minibüsün rampa aşağıya inerken freninin patladığı ve şarampole yuvarlandığı öne sürülürken, durumu ağır olan 3 yaralı için Fakülte Hastanesi´nde ameliyat servisinin hazırlandığı belirtildi.
ZKÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Necat Demircan, "Otobüsün uçtuğunu duyduk ve hemen yardıma koştuk. Otobüsün virajı dönerken uçtuğunu söylediler. Biz görevimiz gereği hemen buraya gelerek yardım ettik. Polislerimiz, itfaiye, sağlık personelleri, kurtarma ekipleri ve vatandaşların yardımıyla çıkardık. Yaralıların durumları hakkında net bir şey dememiz doğru olmaz. Şuan müdahaleler yapılıyor. Hepsi hastanemizde muayene olan vatandaşlarımız. Yapılan tetkiklerin ardından açıklama yapılır" dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Pusula Gazetesi