Zonguldak Kent Konseyi dün ikinci olağan kongresini gerçekleştirdi. Zonguldak Kent Konseyi&[#]8217;nin önceki dönem yürütme kurulu üyeleri ile Kent Konseyi içinde bulunan kamu kurumlarının temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği kongrenin divan başkanlığını Zonguldak Muhtarlar Derneği başkanı Şerafettin Nas yaptı.


Selami Yoğurtçu ile Aykut Boran ise divan katibi olarak görev yaptılar.


Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kongrede adaylardan Baro Başkanı Kerem Ertem ilk konuşmayı yapan isim oldu. Ertem konuşmasında halkın gerçek taleplerini Belediye Meclisi&[#]8217;ne ileten ve Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların merkezinde olan bir Kent Konseyi oluşturmak istediklerini belirterek destek istedi.


Diğer aday Yesari Sezgin ise Kent Konseylerinin yetki ve sorumluluk alanlarının belirli olduğunu belirterek Ertem&[#]8217;in söylemlerinin Kent Konseyi&[#]8217;nin yapabileceği işlerin ötesinde olduğu yönünde göndermede bulundu.


Konuşmaların ardından seçime gidildi. Önerge üzerine başkanlık için yapılan seçimin gizli oy açık tasnif şeklinde yapılmasına, yürütme kurulu üyelikleri için yapılan seçimin ise açık oylama ile yapılmasına karar verildi.


Oylamaya geçildiği sırada yaşanan organizasyon bozukluğu ve çok fazla müdahalede bulunulması nedeniyle kargaşa yaşandı.


Bazı üyeler yaşanan kargaşa nedeniyle tepki göstererek bu şekilde yapılan seçimin sağlıklı olmayacağı yönünde tepki göstererek kısa süreli salondan ayrıldılar.


Centilmence ve tartışmasız geçen kongre sonrasında Yesari Sezgin 85 oy alırken Kerem Ertem 51 oyda kaldı. Kongre sonrasında her iki adayda birbirlerini kutlayarak delegelere teşekkür ettiler.


Yürütme Kurulu Üyelikleri ise şu şekilde gerçekleşti


Adnan Küçükvar 63


Selami Yoğurtçu 63


Gülsüm Yılmaz 60


Meltem Gürbüz 60


Nazan Pulat 58


Berran Aydan 59


Halil Yıldırım 62


Hakan Akçin 56


Melahat Çöğendez 52


Kutlu Günvar 49


Hüseyin Şirin 51


Okan Girgin 49


Harun Ersoy 51


Nihat Aygün 46


Yedekler


Mehmet Yalçın 23


Çetin Terzioğlu 18


Bülent Özgümüş 42


Reşat Demirbaş 17


Özgür Kara 23


Şükür Küçükali 22


Hüsnü Kavas 12


Zehra Velioğlu 16&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi