GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam&[#]8217;ın da bulunduğu Madenci Anıtı önündeki eylemde 120 kadar maden işçisi aileleri ile birlikte firmayı protesto etti. Sarıçam&[#]8217;ın konuşmasının ardından basın açıklamasını yapan Mustafa Altun, işçiler adına yaptığı konuşmasında şöyle dedi:
&[#]8220;Maaşlarımızını sürekli kesintisiz olarak düzensiz ödenmesi ve şirketimiz Kozlu şantiyesinin kurulduğu tarih olan 2004 yılından itibaren işçi ücretlerinin hiçbir zam yapılmadan aynı fiyat üzerinden ödenmesi ve diğer kanuni haklarımız olan iaşe bedeli, çocuk parası ve yıllık izin gibi haklarımızın gasp edilmesinden dolayı, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Takatimiz tekindi. Geçeğini göremeyen gözlerin görmesi, yetkililerin çığlık haline gelen bu sesimize kulak vermesi ve mağduriyetimizin bir an evvel giderilmesi için yasal hakkımızın olduğunu düşündüğümüz toplu iş bırakma eylemimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu gün altıncı gününde olan eylemimizde, bu saate kadar hiç kimse çözüme dönük bir adım atmamıştır. Bizlerden işe başlamamız beklenmekte ancak işe başladıktan sonra belli olmayan bir tarihte mağduriyetimizin giderileceği tarafımıza bildirilmekte, işe başlamadığımız takdirde toplu halde işten atılmakla tehdit edilmekteyiz, tehditlere boyun eğmeyecek haklarımız verilene kadar mağduriyetimiz giderilene kadar eylemimize devam etmekte kararlı olduğumuzu işverenimize ve kamuoyuna açıkça ilan ediyoruz&[#]8221; dedi.
Öte yandan işçiler çözüm bulunmadığı takdirde eylemin boyutunu değiştirip açlık grevi başlatabileceklerini ifade etti. İşçiler basın açıklamasının ardından Madenci Anıtı önünden olaysız şekilde ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi