İstanbul Temaşa Tiyatrosu, Halit Ertuğrul´un ünlü eseri Düzceli Mehmet´i Zonguldak&[#]8217;ta sahneledi.


Memur-Sen Zonguldak Temsilciliği, tarafından getirtilen Düzceli Mehmet adlı tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezinde Cuma günü akşamı sahnelendi.


Oyun öncesi kısa bir konuşma yapan Memur-Sen Başkanı Kamuran Aşkar sendika olarak hayatın her alanında sosyal sorumluluklar üstlendiklerini belirterek bu çabaların devam edeceğini söyledi.


Aşkar, oyunculara ve konuklara teşekkür etti.


Ünlü yazar Halit Ertuğrul&[#]8217;un &[#]8220;Düzceli Mehmet&[#]8221; adlı eserinden tiyatroya uyarlanan ve aynı adı taşıyan tiyatro gösterisi Zonguldaklılar ile buluşurken oyunda ülkemizin tanınmış isimlerinden Yaşar Alptekin de rol aldı.


Sınıfta bir tartışmayla başlayan oyunda ateist bir gencin Allah&[#]8217;a inanma yolunda ki değişimi, bu yolda yaşadığı çarpıcı gelişmeler ve tesadüfler canlandırılıyor.


Oyunda Yaşar Alptekin bir öğretmeni canlandırıyor.


Oyunda Halit Ertuğrul´u Yaşar Alptekin, Düzceli Mehmet´i, oyunu yöneten Erkan Fırat oynuyor. Oyunun Alptekin için özel bir anlamı var.


Katılanlara hoşça vakit geçirten tiyatro oyununa, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, bazı Milli Eğitim şube müdürleri ile kalabalık bir seyirci topluluğu katıldı.


Oyunun sonunda Yaşar Alptekin kitaplarını imzaladı.


Hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Yaşar Alptekin ile fotoğraf çektirmek isteyenler ise uzun süre sıranın kendilerine gelmesini bekledi.


Editör: Pusula Gazetesi