CHP´den Zonguldak 1. sıra milletvekili seçilen Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal´ın, mahkeme tarafından tahliyesine red kararı verilmesi üzerine Zonguldak´taki baba ocağını sessizliğe bürüdü.
Bahçelievler Mahallesi´ndeki üç katlı evde ikamet eden 91 yaşındaki Medine Haberal´in yanında Mehmet Haberal´in kardeşi Osman Haberal´ın eşi bulunuyor. Oğlu Mehmet Haberal´in Silivri´den çıkamadığı haberini anne Medine´ye vermediklerini söyleyen 40 yıllık kiracısı 73 yaşındaki Ziynet Esen, "Mehmet Haberal´ın çıkamadığını anneden saklıyoruz. Ben 40 senelik kiracısıyım. Evde anne rahatsız haberi yok. Duymadı da duymasın da. Mehmet Haberal babaya hasret gitti, bir de anneye hasret gitmesin. Çıkacak diye
beklenti oldu ama çıkmadı. Allah büyüktür. Adamın suçu yok bir şeyi yok içeride suçsuz yere tutuyorlar. Çok iyi çok değerli insanlar. Ben onların kiracısıyım" demekle yetindi.
Öte yandan, Mehmet Haberal´in babası Yaşar Ali Haberal, 23 Ocak 2010 tarihinde 81 yaşındayken toprağa verilmişti. Mehmet Haberal´ın Terakki Mahallesi´nde bulunan seçim bürosunda gergin anlar yaşanırken, seçim bürosuna giden gazeteciler Haberal´in yakınları tarafından tepkiyle karşılanarak büroya yaklaştırılmadı.
Editör: Pusula Gazetesi