Başarıya ulaşmak, Şampiyonluğu isteyen kulüplerin, bünyesinde görmek istediği isimlerin başında gelir. Tecrübesiyle ve oyun kurucu özelliğiyle takımını maestro gibi yöneten Hakan Alkan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Rahmetli Şemsi Denizer´in genç yaşta Zonguldakspor´a aldığı Alkan, futbol yaşantısına devam ederken diğer yandan da Antrenörlük için ısınma turları atıyor.


Geçen sezon Kilimli Belediyespor´un Bölgesel Amatör Lig´de Şampiyon olarak Spor Toto 3. Lige çıkmasında önemli katkıları bulunan tecrübeli oyuncu, kendisini çok iyi hissettiğini futbol kariyerine devam edeceğini belirtti. İşte Hakan Alkan´la yaptığımız soluksuz okuyacağınız o röportaj&8230;



Ağabey isteyen varsa &8230;.

Futbol benim yaşam biçimim. Yaşım 36´ya geldi ama erken bırakmak istemiyorum. Ayaklarım gittiği sürece oynamayı düşünüyorum. Henüz işim bitmedi. Kulüpler bünyelerinde ağabeylik olarak görmek isterlerse elbette yeni sezonda futbola devam edeceğim. Ağabeylik iyi yapıyorum, geçen sezon Kilimli Belediyespor´da bunu başardık.


Sadece sahada oynamak önemli değil, oynamadığım zamanlarda da işimi iyi yaptım.


Her zaman Zonguldak´ın askeri oldum


Futbol yaşamımda çok önemli heyecanlar, başarılar yaşadım. Hiçbir zaman maddiyatı ön planda tutmadım, her zaman Zonguldak´ın askeri oldum. 2. Lig ve 3. Ligde oynarken forma için oynadık, yürekten oynadık.



Zonguldakspor´un en kötü Bank Asya´da olması lazım

Çok genç yaşta Zonguldakspor´da oynadım. 10 sene futbol oynadığım Zonguldakspor´un her zaman yeri başkadır. 96-97 sezonunda Birinci Lige çıkma play-off ve 2002-2003´de Spor Toto 2. Lige çıkarken Zonguldakspor´da önemli anılar yaşadım.


Zonguldakspor´un en kötü Bank Asya´da olması lazım ve Spor Toto Süper Lig´i zorlaması gerekir. Kilimli Belediyespor´dan sonra inşallah Zonguldakspor´da profesyonel lige yükselir ve hak ettiği yere gelir inancındayım.



Kilimli´yle Spor Toto 3. Lige çıkma macerası

Sezona başlarken Kilimli Belediyespor kadrosu çok kaliteli takım değildi. Sezon başında yardımcı Antrenör olarak göreve başladım ardından futbolcu olarak ihtiyaç olduklarını söylediklerinde sahaya çıkarak takımın için üzerime düşen görevi yaptım.


Raşit Hoca´nın takım oyuncularını çok iyi tanıması beni geçen sezon terfi maçlarından tanıması işini kolaylaştırdı.


Hocamız bir bütünlük oluşturdu ve emin olun 1 dakika bile boş bırakmadı. Kilimli´de küçük yan sahada çalışarak maçlara hazırlandık. Zonguldakspor´a ligde 2 kez kaybettik ama inancımızı hiç kaybetmedik. Kolay değil 7 maçta lider devirlik. Başkanımız Engin Aygün´ün bize inancını ve her zaman arkamızda olduğunu biliyorduk. Hak ettiğimiz bir Şampiyonluktu bunun sevinci tarif edilemez.



Kilimli profesyonel ligde kalıcı olur

Her zaman profesyonel lige çıkmak zordur. Kilimli Belediyespor´da bunu başardık ligde kalıcı olacağını hatta Spor Toto 2. Ligi zorlayacak kapasitesi bulunuyor.


Kulüp bu sezon yaş statüsünden dolayı genç oyunculara yöneldi. Emin ve Alişen genç oyunculara ağabeylik yapacaklar.



Çok iyi futbolcudan çok başarılı Antrenör olacak diye bişey yok&8230;

Genelde futbol kariyeri başarılı olan isimler için başarılı Antrenör olacak diye düşünülür. İyi futbol oynadık diye Antrenörlükte de aynı başarı olacak diye bir iddiam yok.


Bunu zaman gösterecek. Zonguldak´ta ki hocaları da biliyoruz&8230;! Layıkıyla bu işi yapanlar var elbette.



Futbolda her zaman hedefim oldu

Her zaman hedefi olan kulüplerde oynamayı tercih ettim. Her sporcu Şampiyonluğu tatmak ister, ben bunu oynadığım kulüplerde yaşadım.


Kilimli Belediyespor´a amatör olarak döndüğüm zaman Belediye´de çalışan işçiler takımda yer alıyordu. Önemli olan isimler değil takım olabilmek, biz bunu başararak Şampiyonluğa uzanmıştık. Engün Penbe´nin Galatasaray´da olduğu dönemde Florya´da idman yapmıştık. Bunlarda futbol yaşamımızda güzel anılardan biriydi.



Giray Burak´la olan anısı

94-95 sezonunda İkinci Lig B Kategorisinde takımın başında o zaman Giray Bulak vardı. Kümede kalmamız için tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyordu. Giray hoca 10 maçı kazandıktan sonra sakalını keseceğini söylemişti. Düzce, Erzurum, Ordu, Sakarya gibi önemli takımları dize getirerek 10 maçı kazanarak küme kalmıştık. Çok kaliteli kadroya sahiptik, Giray hoca Zonguldak´a gelmiş çok önemli isimler arasındadır.


Zonguldak futboluna bakıldığında takımlarımız Spor Toto 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig´de yer alıyor. Ancak Zonguldak genelinde futbol kalitesi son yıllarda oldukça gerilere düştü. Alt yapılardaki oyunculara şans verilmeli" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi