Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği kültür, sanat ve sünnet şöleni etkinlikleri 7-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Belediye Başkanı Mithat Gülşen, etkinlikler kapsamında en güzel yoğurt, Çaycuma konulu şiir, mani ve kompozisyon yarışmalarının düzenleneceğini açıkladı.


Belediye Başkanı Mithat Gülşen, &[#]8220;Ekonomik değer olan ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlayan, inek sütü ile manda sütünün karışımından elde edilen Çaycuma yoğurdu için üreticilerimizi teşvik amacıyla en güzel yoğurt yarışması düzenlenecek. Yarışmada Birinci gelen üreticiye, tam reşat lira, ikinciye Cumhuriyet altını, üçüncüye ise çeyrek Cumhuriyet altın ödül olarak verilecek. Ayrıca, şiir, mani ve kompozisyon yarışmalarında birincilere, üç yüz, ikincilere iki yüz, üçüncülere ise yüz Türk lirası para ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek.


Yarışmaların yanında, sünnet etkinliği, el sanatları ve resim ve benzeri sergiler açılacak&[#]8221;diye konuştu.


Ayrıca, Çaycumalı gençler, Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, Fatma Metin&[#]8217;in sahne alacağı etkinlikler ile ilgili çalışmalara başlandığını ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, etkinliğin final konserinde ise Gizem Kara veya Altay&[#]8217;ın sahne alacağını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi