Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şubesi tarafından 20-30 Haziran tarihleri arasında açılacak olan UEFA C Futbol Antrenörlük Kursu için başvurular tamamlandı.


Zonguldak´a açılacak olan UEFA C Futbol Antrenörlük Kursu´na futbol kariyerine nokta koyan, Antrenörlüğe adım atmak isteyen eski sporcular da yer alıyor.


Yeşil sahalarda 10 yıl top koşturan ardından saha kenarında ilk olarak Sağlık Memurluğu ardından Saha Komiserliği yapan Nihat Oruç, Antrenör olmak için kolları sıvadı.


Zonguldak´ta açılan UEFA C Futbol Antrenörlük Kursu başvurusu kabul edilen Oruç, Pazartesi açılacak olan kursu başarıyla tamamlayarak hayallerinin peşinden koymak istiyor.


Teknik Direktör olarak Fatih Terim´i örnek aldığına değinen Antrenör adayı Nihat Oruç, "Hayatımın her bölümünde kesinlikle sporla geçmiştir. Çaycuma´nın Çayırspor takımında 10 yıl futbol oynadım. Futbolda belli noktaya gelemesem de çok önemli anlar yaşadım.


Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü´nde çalışmaya başladıktan sonra futbol maçlarında sağlık memuru olarak görev yaptım. Şuan da Saha Komiserliği görevini yürütüyorum.


UEFA C Futbol Antrenörlük Kursu´nun ilimizde açılması elbette avantaj. Bende bu fırsattan yararlanmak istedim, çünkü Zonguldak´ta spora hizmet etmek istiyorum.


Futbol oynadığım veya Çaycuma´da kulüplerde Antrenör olarak alt yapıları çalıştırarak küçük sporcuları Zonguldak futboluna kazandırmak istiyorum. Türkiye´de elbette Fatih Terim Teknik Direktör olarak tartışmamız bir isim. Benim her zaman idolümdür, onun yapmış olduğu başarılar örnek teşkil etmiştir.


Antrenörlüğü sadece UEFA C Futbol Lisansı´yla sınırlı değil daha üst seviyelere taşıyarak futbola hizmet edeceğim. " dedi.



Editör: Pusula Gazetesi