Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Futbolda sezonu Ereğli Belediyespor&[#]8217;un altında bitiren Erdemirspor&[#]8217;un, Karabük örneğinin karşısında bile küçük durumda kaldığını ortaya koyduğunu söyledi.


Başkan Posbıyık, ortada bir başarı olmadığı halde Sanatçı Fatih Ürek&[#]8217;i getirerek gece düzenleyen Erdemir yönetimin neyin yararını gözettiğini sordu ve Erdemirspor&[#]8217;un neyi kutladığını anlamadıklarını ifade etti.


Erdemir yönetimine, &[#]8216;Erdemirspor kulübünden kimler, nasıl nemalanmaktadır? Erdemirspor Kulübünden her yıl, genel müdürün de taraftarı olduğu Beşiktaş Spor Kulübüne 750 bin lira maddi yardım yapıldığı konuşuluyor. Bu doğru mudur? Doruysa bu para hangi sebeple gönderilmektedir. Erdemirspor, Fatih Ürek&[#]8217;ten kalacak paraya mı kalmıştır? Erdemirspor&[#]8217;a transfer olacak futbolcular için kimler arada komisyon almaktadır?&[#]8221; şeklinde sorular yönelten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, açıklamasında şunları söyledi:



ERDEMİR ÖZELLEŞTİKTEN SONRA HALKA SIRTINI DÖNDÜ


&[#]8220;Karadeniz Ereğli&[#]8217;yi ilgilendiren siyasi ve ekonomik gelişmelerin oluşturduğu gündem bir yana, bu kentin asıl gündemi, Ereğli ile özdeşleşen ve ülkenin göz bebeği olan Erdemir ve şirkette yetkili konumda olan sendikanın yarattığı ve yaşattığı sorunlar, eksikliklerdir. Özelleştirildikten sonra halka sırtını dönen ve yanlışlarının halk tarafından görülmediğini sanarak koltuklarında rahat oturanların, unuttuğu bir gerçek var. Onlar istedikleri kadar sırtlarını bu halka dönsünler. Biz onların sırtlarına vura vura kendilerine gelmelerini sağlamaya devam edeceğiz. Ereğli&[#]8217;nin dağın ardında kalan gerçek gündeminin konu başlıklarına gelelim. OYAK, Erdemir&[#]8217;in yönetimini ele aldıktan sonra Ereğli ile özdeşleşen şirket kent insanına bir anda yüzünü dönmüş ve Ereğli genelinde yapılan kamu hizmetlerinden uzak kalmaya başlamıştır. Erdemir&[#]8217;in son yıllarda Ereğli ve bölge halkı için hayata geçirdiği tek sosyal çalışma yaz mevsiminde düzenlenen sünnet şölenidir.



ERDEMİR, HALKTAN ALDIĞINA KARŞILIK BİR ŞEY VERMEMEKTEDİR


Öyle ki Erdemir yönetimi, bugün atalarımızın hibeleri ile bu halkın toprakları üzerinde faaliyetine devam etmesine rağmen, o halktan aldığının karşılığında hiçbir şey vermemektedir. Erdemir, kendi kuruluş yıldönümünde bile düzenlediği sanatsal etkinliklerinden bu halkı uzak tutmakta, konserlerini bile kapalı mekanlarda ve halktan uzak yerlerde gerçekleştirme eğilimine girmiştir. Erdemir&[#]8217;in kuruluş yıldönümlerinde kutlama coşkusunu gönülden yaşayan Ereğli halkı, OYAK yönetimi ile birlikte bu coşkudan tamamen uzak tutulmuştur. Örneğin; 13 Mayıs Cuma günü, Erdemir işçilerinden kesilen aidatlarla kuruluş yıldönümü için Fatih Erkoç, Yeni Türki gibi sanatçıları ve toplulukları getiren Erdemir, bu sanatçıların konserlerine Ereğli halkını almamıştır. Yine Erdemir işçileri ve aileleri de konseri izleyememişlerdir.



&[#]8216;NERİMAN POSBIYIK&[#]8217;A OY VERMEYİN DİYEREK&[#]8217; BASKI YAPTILAR


Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek sözüm ona basın mensuplarına Erdemir&[#]8217;in çevre sağlığına verdiği öneme dair yapılacak yatırımları anlatan Erdemir yönetimi ne yazık ki hala Ereğli&[#]8217;yi kirletmekte ve çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Sinter bacasından günün belli saatlerinde havaya bırakılan gazların önüne yıllardır geçemeyen Erdemir, nedense sinter bacasında alması gereken filtre değiştirme önlemini bile yeni yeni ağzına almaya başlamıştır. 12 Haziran Genel Seçimleri&[#]8217;nden birkaç gün önce, Türk Metal Sendikası&[#]8217;nın işçi temsilcilerinin Erdemir içinde, işçilerin toplanma yerlerinde toplantılar düzenleyerek &[#]8220;Neriman Posbıyık&[#]8217;a oy vermeyin&[#]8221; sözleriyle işçiler üzerinde baskı unsuru oluşturmaya çalışmaları, bu densizliğe onca uyarımıza rağmen Erdemir ve OYAK yönetimlerinin kayıtsız kalmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Erdemir işçilerinin Neriman Posbıyık&[#]8217;a oy vermeleri durumunda işçileri neyin beklediğini hangi cümleler ile ifade ettiklerini bizlere de anlatmalarını bekliyoruz. Yine aynı dönemde, iş barışı açısından kendi alanlarında mücadele etmeleri gereken işçi ve işveren kanatlarının siyasi bir konuda tek vücut olmaları ve bunu sağlayarak da &[#]8220;Erdemir&[#]8217;de biz ne dersek o olur&[#]8221; mantığını hayata geçirmeye çalışmaları ahlaklı bir durum değildir.



TEZGAHIN ORTAYA ÇIKMASINDAN DOLAYI ŞAŞKINA DÖNMÜŞLER


Sendikanın işçi temsilcilerinin Erdemir&[#]8217;de yaptıkları toplantılarda Neriman Posbıyık&[#]8217;a oy verilmemesi ve bütün oyların CHP dışında partilere verilmesinin sendikanın şube başkanı tarafından ısrarla talep edilmesinin altında yatan etmeni bu halka mutlaka anlatmalıdırlar. Sendika şube yönetimi ile siyasi parti ya da partiler arasındaki bağın mutlaka aydınlatılması gerekir ki bu görev de öncelikli olarak Erdemir ve OYAK yönetimlerine düşmektedir.


Seçim öncesinde fabrika içinde bu çalışmaları yapan sendikanın işçi temsilcileri, düzenledikleri tezgahın ortaya çıkmasından dolayı şaşkına dönmüşler ve o şaşkınlıkla seçimden sonra da yerlerinde rahat durmayarak seçim öncesinde ziyaret edip telkinde bulundukları işçilerini bu kez taciz ve tahrik etmeye başlamışlardır. İşçi temsilcilerinin şimdiki amacı da yaptıkları bu tarihi hatayı kamuoyuna sızdıran ve beni bilgilendiren işçilerini tespit edip cezalandırmaktır.



ERDEMİRİN ADI TÜRKİYE GENELİNDE ZEDELENDİ


Bugün sadece basketbol profesyonel liginde bir takımı olan, 2002-2004 yıllarında lig şampiyonu olmuş, bölgemizi Avrupa kupalarında temsil eden Erkek voleybol Takımı&[#]8217;nı, 2003-2004&[#]8217;te lig ikincisi olan ve iki kez cumhurbaşkanlığı kupası finali oynayan bayan basketbol takımını, 2005&[#]8217;te Türkiye şampiyonu olan ve birçok milli sporcuyu barındıran güreş takımını kapatan Erdemirspor, bugün sadece amatör kümede kalan bir futbol takımına sahiptir. İşçilerinin maaşlarından her ay kesilen paralarla bile ülkenin önde gelen spor kulüplerinden biri olması gereken, basketbol takımının canlı yayın geliri, iddaa geliri başta olmak üzere elde ettiği diğer tüm gelirlerle önemli bir bütçeye sahip olan Erdemirspor, ne yazık ki Kardemir Karabükspor kadar bile olamamıştır. Erdemir&[#]8217;in 10&[#]8217;da biri kadar olan Kardemir, sadece Emenike adındaki bir futbolcusunun transferinden dünyanın gelirini elde ederken, Erdemirspor&[#]8217;un tanesi 100 liradan satılan biletlerle Fatih Ürek konseri tertiplemesi ve bu konseri de Erdemirspor yararına yapması kadar üzücü bir olay yoktur. Erdemirspor Kulübü, varlık içinde yokluk varmış izlenimi uyandıran bu talihsiz tavrı ile Ereğli&[#]8217;nin adını da Türkiye genelinde fena halde zedelemiştir. Bünyesinde milli basketbolcular barındıran Erdemirspor, toplam geliri olsa olsa 80 bin lira olan bir geceye muhtaç gibi gösterilerek büyük bir skandala imza atılmıştır.



FENERBAH.E&[#]8217;Yİ ANLARIZDA ERDEMİRSPOR NEYİ KUTLADI


Futbolda sezonu Ereğli Belediyespor&[#]8217;un altında bitiren Erdemirspor&[#]8217;un futbol takımının bulunduğu konum, bir Karabük örneğinin karşısında bile küçük durumda kaldığını ortaya koymaktadır. Erdemirspor 10 Haziran&[#]8217;da kulüp yararına konser düzenlerken neyin kutlamasını yapmıştır? Ortada nasıl bir başarı vardır? Fatih Ürek gibi bir sanatçıyı getirebilen, gece düzenleyebilen bir kulüp neyin yararını gözetmiştir? Fenerbahçe&[#]8217;yi anlıyoruz. Türkiye şampiyonu olduğu için Fatih Ürek&[#]8217;ten daha az parayla Ziynet Sali&[#]8217;yi getirdi, şampiyonluk kutlamaları yaptı, Erdemirspor neyi kutladı. Erdemirspor kulübünden kimler, nasıl nemalanmaktadır? Erdemirspor Kulübünden her yıl, genel müdürün de taraftarı olduğu Beşiktaş Spor Kulübüne 750 bin lira maddi yardım yapıldığı konuşuluyor. Bu doğru mudur? Doruysa bu para hangi sebeple gönderilmektedir. Erdemirspor, Fatih Ürek&[#]8217;ten kalacak paraya mı kalmıştır? Erdemirspor&[#]8217;a transfer olacak futbolcular için kimler arada komisyon almaktadır? Erdemir yaz kursları kapsamında açılan yüzme kursunda hangi yöneticinin çocuğu eğiticilik yapmıştır? Bu kişinin etkinlik ve yetkinlik belgesi var mıdır ya da neye göre alınmıştır? Sendika şube başkanı, böyle önemli bir spor dalında evlatlarımızı yetiştirebilecek eğitimcilerden biri olan beden eğitimi öğretmeni Sertan Kuzu&[#]8217;ya, sahibi olduğu Kulis Gazetesi&[#]8217;nde kendisi ile ilgili haberler çıkmasını gerekçe göstererek engel olmuştur. Sendika şube başkanı, gazete sahibi bu arkadaşımızın Erdemir plajına eğitimci olarak sokulmaması talimatı vermiştir. Erdemir&[#]8217;in sosyal ve spor tesisleri sendika başkanının çiftliği midir? Erdemir işçisinden kesilen paralarla sentetik çim haline getirilen Erdemirspor sahasında futbol oynamak isteyen Erdemir işçisinden bile saati 75 TL ücret talep etmek Erdemir yönetimine yakışıyor mu?



ERDEMİR 250 TL&[#]8217;YE Mİ KALDI


Çok Acıdır ki; 2010-2011 sezonunda bir amatör maç Beyçayır Stadı&[#]8217;nın maç trafiğinin yoğun olmasından dolayı Erdemir Stadı&[#]8217;na alınan 1. Amatör küme maçı Erdemir stad görevlilerinin 250 TL istemesi ancak; bu paranın da takım yöneticileri tarafından denkleştirilememiş olması sebebiyle oynatılmamıştır. Bu kara bir lekedir. Erdemir 250 TL&[#]8217;ye mi kalmıştır.


Ereğli Belediyesi olarak Ereğli&[#]8217;deki bütün amatör takımlarımıza forma ve futbol topu desteğinde bulunuyor. Trilyonlara hükmeden Erdemirspor olarak siz ne yaptınız? Tavuk satarak ayakta kalan Banvitspor Basketbol takımı ülke genelinde basketbol okulları açarken onun rakibi olan Erdemirspor kaç tane genç yetiştirdi? Erdemirspor Salonu&[#]8217;nun bu sezonki kombine maç biletlerini neden basketbola gönül veren sade vatandaşın alabilmesine imkan tanınmadı? Spor bakanlığına ait olan Beyçayır Stadı&[#]8217;nın üzerini kapatmak için Kdz.Ereğli Belediyesi 140 bin TL&[#]8217;lik ihale yapmıştır. Erdemirspor için Kdz. Ereğli&[#]8217;ye herhangi bir katkıda bulunmuş mudur?



İŞÇİLERE VE GAZETECİLERE YAPTIĞINIZ BASKILARA SON VERİN


KARDEMİR Karabük halkına anahtar teslimi iki fakülte binası yaptı ve teslim etti. Üçüncünün inşaatına devam ediyor. Yine Kardemir, Karabük şehrinin merkezinde kendisine ait olan Yüzüncü yıl tesislerini (yaklaşık 52 bin m2) Karabük Belediyesi&[#]8217;ne devretti. Erdemir&[#]8217;den talep ettiğimiz cebinden beş kuruş çıkmadan vergilerden düşerek yapacağı Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları için yaptığımız taleplere cevap bile vermemiştir. Buradan tekraren ifade ediyorum; İşçilere ve gazetecilere yaptığınız baskılara son verin. Fabrika içinde yapılan her türlü olumsuzlukları gerekirse ulusal basına taşımaya devam edeceğiz. Noyan Bey, Gülşin Hanım! Siz ne iş yaparsınız? Sizin göreviniz işinize gelmeyen yazılar çıktığında, basını tehdit edip, ilanlarınızı keseceğinizi söyleyip Kdz. Ereğli&[#]8217;de korku imparatorluğu kurup, barışı bozmak mıdır? Buyurun devam edin, Ereğli&[#]8217;yi seven işadamları ile birlikte ilanlarını kestiğiniz her basın mensubunun abonelik ücretinin tarafımızdan ödeneceğini bilmenizi isterim. Hayret ediyorum, haberlerin altındaki yorumlara bile kızıyorsunuz. Yorumu yapan Ereğli halkıdır, gazeteci de gönderilen yorumu yayınlamak mecburiyetindedir.



ÖZELLEŞMEDEN ÖNCEKİ YILLARI ARIYORUM


Erdemir&[#]8217;in Bağlık Kapı&[#]8217;dan Kışla Kapı&[#]8217;ya kadar olan bölümü eski yönetimler zamanında düzenlenirdi. Şimdi perişan vaziyette. Kentin estetiğini bozduğunuzun farkında mısınız? Kente sizden önceki yöneticiler üst geçitler yaptılar. Hepsi kirlendi, paslandı, Belediye Başkanlığı olarak iki kez yazı yazıp bunların boyanmasını talep ettik. Dikkate bile almadınız. Sonunda Kdz. Ereğli Belediyesi boyamak zorunda kaldı. Kentimizin başarılı gazetecilerinden karikatürist Kurtuluş Ayyıldız, Sayın Genel Müdürün Karikatürünü çizdi diye ilanları kesildi, sanata ve sanatçıya saygı bu mu olmalıydı? Özelleşmeden önceki yılları arıyorum. Işık Eyüboğlu, Tanju Argun, Şener Macun, Kerim Dervişoğlu, Fadıl Demirel zamanlarını. Erdemir&[#]8217;le Ereğli halkı bir bütündü. Çalışan işçiler özgürdü, sendikası da işvereni de el eleydi. 15 Mayıslar Ereğli halkı ile Erdemirliler bir araya gelerek kutlanırdı. Spor sahasında yapılan konserleri tüm Ereğli halkı izlerdi. Kuruluş yıldönümlerinde üniteler arası çuval yarışları, halat yarışları, yumurta yarışları yapılırdı. Finaller spor sahasında Erdemir personeli ve Ereğli halkının coşkulu tezahüratlarıyla gerçekleştirilirdi.



ERDEMİR&[#]8217;İN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ HALKIN HÜZNÜ OLDU


15 Mayıs&[#]8217;ta tüm Ereğli halkı çoluğuyla, çocuğuyla mutlu olurdu. Kuruluş yıldönümleri, Ereğli halkının bayramıydı, şimdi ise OYAK, Erdemir ve Sendika yönetimlerinin bayramı, Ereğli halkının hüznü oldu. Bu ortamı bu noktaya getirenlere binlerce kere yazıklar olsun, eskiden kızdığımız bazı genel müdürleri özlemle arar hale geldik. Ayrıca; OYAK Yönetimine şunu da sormak istiyorum; Satınalma Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ozan Bekçi, 17. Maddeden mi yoksa 25. Maddeden mi işten çıkarıldı. Bu sorunun cevabını öğrenmek hakkımızdır diye düşünüyorum. Ereğli&[#]8217;de barışı bozanları, Ereğli halkı asla affetmeyecektir. Önümüzdeki günlerde bu çağrılarımıza kulak verilmediği takdirde, OYAK Genel Kurulu üyelerine teker teker mektup yazarak Ereğli halkına yapılan zulmü anlatmakta kararlıyız.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi