AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından Kahverengi Kafe´de AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift, AK Parti Zonguldak milletvekili Ercan Candan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve AK Parti Kdz. Ereğli ilçe yönetiminin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli´de öncelikli olarak tersaneler meselesi, alt yapı konularının masaya yatıracaklarını söyledi. Bu konuda alternatif acil eylem planı hazırlayacaklarını kaydeden Candan, &[#]8220;İlk yapacağımız şey hemen hazır olan ve çok çabuk harekete geçirilebilecek Tersaneler meselesini acil olarak masaya yatırmak, tersaneler konusunda neler yapabiliriz, bu konuda tersane sahipleri ile bir araya gelerek hükümet olarak bizim üzerimize ne düşüyor o konuda bir acil eylem planı hazırlayacağız. Bu acil eylem planını alternatif bir şekilde hazırlayıp buradan başarıya gitme yollarını arayacağız. Bunun yanı sıra Kandilli yolunu acilen çözmemiz gerekiyor. Çaylıoğlu´ndan Subaşına kadar olan kısımda bana göre patika olan bir yol var. Önce o patikayı yola çevirmemiz gerekiyor. Bizim öncelikli hedefimiz işsizlik ve alt yapı buna çok önem veriyoruz. İşsizlik konusunda tersane meselesi, alt yapı olarak da yolları çözeceğiz&[#]8221; dedi.
Bir gazetecinin &[#]8220;Bakan olmayı düşünüyor musunuz?&[#]8221; sorusunu yanıt veren Candan, &[#]8220;Bakanlık konusunda bir beklentim yok, biz sadece verilen görevi yaparız. Bunu takdir edecekler takdir ederler, ona göre takdir neyse bize verilen görevi sonuna kadar yerine getiririz. Ama bu konuda şimdiye kadar böyle bir düşünce ve söz ağzımızdan çıkmadı&[#]8221; diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Zonguldak mitingi öncesi GMİS ziyaretinde TTK´da kadrosuz işçileri 9 Haziran´da kadro yapacağının sözünü verdiğini ancak bu konuda herhangi bir gelişmenin olmadığının hatırlatılmaması üzerine Candan, &[#]8220;Ben bunun sebebini bilemem, bu konuda önce ivedilikle taraflarla görüşmem gerekecek. Bunları arkadaşlarımız not alıyor. Bu taraflarla görüşmenin sonunda bu konuda basına açıklama yapmakla yükümlüm. Tabi ki burada bu arkadaşlarımızın ve ülkemizin yararına ne olacaksa onları da savunmak koruma ve kollamak ta benim görevimdir. Sözümün arkasındayım TTK kesinlikle satılmayacak ve kapatılmayacak&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi