DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu DSP´nin aday çıkarmayacağı ve CHP´nin kazanması için yatacağı yönündeki eleştirilere ateş püskürdü.


Zonguldak Belediye Meclisi´nin ilk on sırasında, 6 kadın temsilcinin bulunacağını belirten Başoğlu ´Belediye Başkanlığına kimse aday olmazsa ben aday olurum´ dedi. Belediye Başkan adaylığı için Diş Hekimi Zeki Günalp ve Önceki İl Başkanı Cihan Yılmaz´ında adı geçiyor.


Kimsenin ne kendisini ne DSP´yi aday çıkarmayarak başka bir partiye yatmakla itham edemeyeceğinin altını çizen Başoğlu "Hiç aday bulamazsak kendim aday olurum" dedi.



DSP´nin ülkede ki gelişmelere bağlı olarak oy potansiyelinin düştüğünü ancak DSP kültürünün korunduğuna dikkat çeken Başoğlu; "Ak Parti rüzgârının ülkede yarattığı etki karşısında Sol çok zor durumda kaldı. Ancak biz inancımızı yitirmiyoruz. Biliyoruz ki ülkenin, ülke insanlarının Demokratik Sol Parti ve onun siyasi kültürüne karşı büyük bir saygısı var. Rahmetli Genel Başkanımız Bülent Ecevit ve bugünkü genel başkanımız Sayın Zeki Sezer´e gösterdiği bir güven var. Bu güveni seçim sonuçlarına her zaman olduğu gibi yansıtamayabilirsiniz. Bu ülkenin Demokratik Sol ihtiyacı var. Biz biliyoruz ki DSP hak ettiği başarılara her zaman çok yakın" dedi.


Başoğlu´na Zonguldak Belediye Başkanlığına henüz bir aday çıkaramadıklarının hatırlatıldı. Başoğlu; "Aday çıkarmayacak mısınız?" sorusuna verdiği yanıtta; "Ne münasebet. Bunu kim söylüyor? Demokratik Sol Parti en iyi adayı çıkarabilmek için çalışıyor. Bizzat benim bu konuda çalışmalarım görüşmelerim oldu. Bunların bazıları kamuoyuna aksettirildi. DSP´nin aday çıkarmayıp CHP´ye yatacağı böylece CHP´nin adayı sayın İsmail Eşref´e destek vereceği yönünde spekülatif söylemler beni ciddi anlamda rahatsız ediyor, partili arkadaşlarımızı üzüyor. Böyle bir şey olamaz. Biz başka partilerin adayı kim olursa olsun kendimiz en iyi adayımızı çıkartarak seçimde var olduğumuz göstereceğiz" dedi.


DSP´nin adayının kim olacağı konusunda ki soruya da yanıt veren Başoğlu; "Daha önce kimse olmazsa ben olacağımız söyledim. Görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Bunlardan biri Dr. Zeki Günalp, diğeri benden önceki İl Başkanımız Cihan Yılmaz, bir diğeri ise TTK´dan Emekli Maden Mühendisi Sezai Öztüroğlu´dur. Görüştüğümüz başka arkadaşlarımız da var. Bu arkadaşlarımızdan hiç biri aday olmak istemezse ben aday olurum. Diğer partilerin adaylarına bakmaksızın partililerimizle birlikte en iyisini yapmak için çalışacağız. Bizi diğer partilerin adaylarına yatacağımız yönünde dedikodu çıkaranlarla DSP´nin gücünden korkanlar" dedi.


Belediye Meclis Üyelerinin dağılımı konusunda kadınlara daha fazla yer vereceklerini belirten Başoğlu; "Keşke kadın bir Belediye Başkan adayı çıkartabilsek. Sadece biz değil. Diğer partilerinde keşke bu yönde çalışmaları olsaydı. Ancak biz kadınları meclise taşıma taraftarıyız. Meclis listemizin ilk on sırasında 5-6 kadın temsilcimiz olacak" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi