ZKÜ Çaycuma, Devrek ve Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulları´nın mezuniyet törenine Çaycuma ev sahipliği yaptı


Çaycuma Şehir Stadı&[#]8217;nda gerçekleştirilen törene; TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Kaymakamı Sinan İnaltekin, Gökçebey Kaymakamı Halit Benek Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, , Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çanakçılar Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Çanakçı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile veliler katıldı. Tören başında Çaycuma Meslek Yüksekokulu, Devrek Meslek Yüksek Okulu ve Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu&[#]8217;ndan mezun olan öğrenciler adına birer öğrenci konuşma yaptı.
ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye&[#]8217;de ve dünyada adını duyuran bir üniversite olma konusunda karalı olduklarını söyleyerek; &[#]8220;ZKÜ&[#]8217;nün içinde yaşadığı topluma güçlü bağları olan, çok sesliliğin üniversite için öneminin bilinciyle tüm çalışanlarını ve öğrencilerini kucaklayan, iletişim ve güvenin egemen olduğu bir üniversite olması için çalışıyoruz. Üniversitemizde araştırmacı, yenilikçi, dışa dönük ve her düzeyde paylaşımcı bir kurumsal kültürü yerleştirmek öncelikli amaçlarımız arasındadır. Bu çerçevede ZKÜ 8 fakülte, 1 devlet konservatuarı, 3 yüksekokul, 3 enstitü ve 76 meslek yüksek okulu ile eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerine kaliteyi göz ardı etmeden her geçen gün kapasitesini arttırarak devam etmektedir. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı sonunda üniversitemiz toplam 6 bin 54 öğrencisini mezun etmektedir. 2010&[#]8211;2011 akademik yılı sonunda düzenlediğimiz bu tören vesilesiyle sorumluluklar ve hedefler çerçevesinde ZKÜ olarak son aylarda yaşadığımız bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir üniversitenin başarısında rol oynayan en önemli unsurun akademik kadrosu olduğu bilinciyle akademik kadrolarımızı büyümeye ve güçlendirmeyle büyük önem veriyoruz. Bu nedenle son altı ay içerisinde 62 yeni öğretim elemanını daha üniversitemize kazandırdık. Ayrıca 9&[#]8217;u profesör, 31&[#]8217;i doçent, 20&[#]8217;si de yardımcı doçent olmak üzere, akademik unvanı yükselen 60 akademisyenimizin yeni kadrolarına atamalarını yaptık. Yine üniversitemizin eğitim-öğretim kapasitesini arttırma yolunda enstitülerimiz, fakültelerimize ve yüksekokullarımıza pek çok yeni bölüm kazandırıldı. Yeni ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programı olmak üzere toplam 24 yeni program açılmıştır&[#]8221;diye konuştu.


ZKÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Cem Dertsiz eşliğinde mezun olan öğrenciler mezuniyet yemini etti. ZKÜ öğrencileri, hazırladıkları Artvin yöresi folklor gösterisini beğeni toplandı.


Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çaycuma MYO Öğrencisi Ziya Eyvaz adına pankart açılarak mezuniyet beldesi ve cübbesi ailesine teslim edilirken arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.


Okul birincilerine belgeleri protokol mensupları tarafından verilirken, Çaycuma Yüksek Öğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği Başkanı Hayri Kandemir okul birincilerine ayrıca hediye verdi. Çaycuma MYO&[#]8217; dan 301, Devrek MYO&[#]8217; dan 322 ve Gökçebey MYO&[#]8217;dan mezun olan 94 öğrenci keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini aileleri ile birlikte yaşadı.


Editör: Pusula Gazetesi