TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Serdar Yılmaz, TFFHGD Disiplin Kurulu&8217;nun MHK Başkan ve Üyelerini Dernek Üyeliğinden kesin ihraç etmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı. Yılmaz açıklamasında, TFFHGD&8217;nin sorumluluk bilinci içerisinde camiaya sahip çıkmasını takdirle karşıladıklarını kendilerine teşekkür ettiğini belirtti.


Yılmaz; &8220;Türkiye´de hak ederek saygın yerini almış, Fifa Hakemi çıkarmış ilimizde son üç yıldır, camiamızda olmasını istemediğimiz olumsuz olaylar yaşanmıştır. Bizler seçilerek gelen Zonguldak Şube Yöneticileri olarak ilimiz adına sorumlu davranarak yaşanan olumlu ve olumsuz sorunları ilgili makamlara ilettik. Ancak Maalesef MHK bu taleplerimize hem duyarsız kalmış hem de yaşanan sorunları dikkate almayıp, yanlış yapanlara da destek vermişlerdir.


Bilindiği üzere TFFHGD Genel Merkezi ve Şube Yöneticileri seçimle iş başına gelmektedirler. Camiamızın içinden çıkan MHK ve İHK 1er de atamayla göreve gelmektedirler. Atamayla göreve gelenler makamlardan aldığı yetki ve sorumluluklarını üyesi olduğu derneğe karşı yıkıcı değil yapıcı olarak kullanmaları, camialarına hizmet ederek arkalarında hoş bir seda bırakmaları beklenen bir anlayış olmalıdır. Bu nedenle şuan TFFHGD Genel Merkezi tarafından ihraç edilen MKH ve İHK üyeleri keşke görevli oldukları dönemlerde kişisel değil kurumsal menfaatleri düşünerek birlik ve beraberlik içerisinde tüm hakem ve gözlemcilerimize adalet ve eşitlik duygusu içerisinde hizmet etmiş olsalardı.


Ancak bu hususta TFFHGD Genel Merkezimizin bugüne kadar yaşadığımız sorunlarda çözüm adına elinden geleni yaparak sorumluluk bilinci içerisinde camiasına sahip çıkmasını takdirle karşılıyor ve kendilerine teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. TFFHGD 77 ilimizde yaklaşık on bin üyesi olan ve tüm Anadolu´da futbol hakem ve gözlemcilerinin birlikteliğini sağlayan tek ve yekili bir sivil toplum örgütüdür. Futbol camiası içerisinde hiçbir unsurun hele hele atanarak makamlara gelen kişilerin bu sivil toplum örgütünü dışlaması ne fiili anlamda ne de hukuki anlamda mümkün değildir.


Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde görev yapacak olan MHK ve İHK lerden tüm camiayı kucaklayarak hizmet etmelerini ve camianın değerlerine sahip çıkarak önem vermelerini beklemekteyiz.&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi