CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dağlıca köyünde vatandaşlarla bir araya gelerek destek istedi. Açık hava toplantısına çevre köylerden gelen 9 köy muhtarının yanısıra CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Halkın büyük ilgi ve sevgisiyle karşılanan Neriman Posbıyık yaptığı konuşmasında işsizliği ve yoksulluğun kader olmadığını belirtti.


CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık 9 yıllık AKP iktidarında Zonguldak´ın emekçi kentiyken emekliler kenti, yoksullar, garibanlar kenti haline geldiğini ifade etti. Kadının olduğu yerde disiplin ve düzen olduğunu söyleyen Posbıyık "Zonguldak´ın ilk ve tek kadın milletvekili olmak için yola çıktı. Ben bu yola çıktığımda sizler için taşın altına elimi değil vücudumu koydum. Yoksulluk, işsizlik Zonguldak´ın kaderi değildir. Ereğli´deki tersanelerden bir anda 7 bin işçi sokağa atıldı. Kimse &[#]8216;bu işçilerin ailesi ne olacak, çocukları ne yiyip-içecek?&[#]8217; diye düşünmedi. AKP Milletvekillerinden bir tanesinin bile sesi çıkmadı. Zonguldak´ın bu güne kadar bir ağabeyi olmadı. Allah nasip ederse 13 Haziran´dan sonra ben Zonguldak´ın ablası olacağım" diye konuştu.


Belediye Başkanı Halil Posbıyık, burada yaptığı konuşmada; &[#]8220;34 yıldır milletvekilliği yapan ve bu bölgenin insanını saf zannederek, &[#]8216;Nasıl olsa beni seçiyorlar, ben yine aday olayım&[#]8217; deyip Ankara&[#]8217;da kalmaya hazırlanan Köksal Toptan bu memleket için ne yaptı? Ceketini asacak bir çivisi var mı Zonguldak&[#]8217;ta? &[#]8220;Bu dönemde ise her birimize daha büyük bir görev düşüyor. Bu seçimde &[#]8220;Ben gittim oyumu attım.&[#]8221; demekle görevimiz bitmiyor. Komşularımıza, akrabalarımıza bu genel seçimin ne kadar önemli olduğunu anlatmamız lazım. Bu seçimin ülkenin karanlığa ya da aydınlığa gidip gitmemesi meselesi olduğunu ısrarla anlatmamız lazım. Açık ve net olarak söylüyorum: &[#]8220;Buradaki milletvekili adayları kim olursa olsun, ben başbakanı seviyorum. Onun Kasımpaşalı, kabadayı yürüyüşüne hayranım, ona aşığım. Ben oyumu Tayyip Erdoğan&[#]8217;a veriyorum.&[#]8221;, diyerek oy kullanma devri bitti. Yine de gidip başbakana oy verecekseniz verin. Zannediyor musunuz ki onca işinin yoğunluğu arasında bir başbakan gelip sizin çocuğunuzu işe alacak! Bazıları da &[#]8220;Odun da olsa kütük de olsa adayları, ben partimden başka yere oy vermem.&[#]8221;, diyenler var. Yapmayın ! Bu seçimler adam gibi adam, kadın gibi kadın seçme seçimidir. Bunu yapmadığınız takdirde 13 Haziran günü yine dizlerinizi döversiniz; ama iş işten geçmiş olur&[#]8221; dedi.Toplantıya katılan bayanlar Neriman Posbıyık&[#]8217;a büyük sevgi gösterisinde bulundu. CHP Milletvekili Adayları Neriman Posbıyık, Ünal Demirtaş ve Başkan Halil Posbıyık, Yalnızçam Köyü&[#]8217;nde kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.


Editör: Pusula Gazetesi