AK Parti Zonguldak Milletvekili 2. sıra adayı Ercan Candan Perşembe Beldesi ile Çaycuma Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek fabrikaları gezdi. İlk olarak Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi&[#]8217;ye ziyaret gerçekleştiren Candan, hareketli bir yer olan perşembe&[#]8217;nin daha profesyonel projelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Perşembe esnafını da gezen Candan Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İbrahim Akkuzu&[#]8217;yu ziyaret ederek brifing aldı.


Organize Sanayi Bölgesi&[#]8217;nin 1992 yılında kurulduğunu belirten OSB Müdürü İbrahim Akkuzu; &[#]8220; Bölgede arsa tahsisleri 1995 yılında başladı. O tarihlere 74 sanayi parselinin tahsisi yapıldı. Bu firmaların yarısı iki yıl içinde faaliyete başlamadığı için tahsisleri iptal edildi. Şu anda 65 sanayi parselinden 42 firmaya tahsis yapıldı. 21 parsel ise boş durumdadır. Firmalar ağırlık konfeksiyon olmak üzere, orman ürünleri, kağıt ve gıda gibi faaliyetlerde bulunmaktadırlar.


Firmalarımıza 2010 yılından itibaren doğalgaz hizmeti sunmaya başladık. İki firmamız bu hizmetten yararlanıyor. Ayrıca Bakanlığımızdan atık su arıtma tesisi yapılması için talebimiz oldu. Bu projede ihale aşamasına gelindi. OSB&[#]8217;nin tüm altyapı hizmeti Bakanlığın kredi desteği ile yapıldı ve büyük maliyetli OSB&[#]8217;lerden biri haline geldi&[#]8221; diye konuştu.


Milletvekili Adayı Ercan Candan ise OSB&[#]8217;lerin sıkıntıların hep aynı olduğunu belirterek Çaycuma OSB&[#]8217;nin doluluk oranı bakımından Ereğli OSB&[#]8217;den daha iyi olduğunu söyledi. Candan; &[#]8220; Tüm organize sanayileri yeniden ele alıp gözden geçirmek gerekiyor. Otobana yakınlığınız ve limanda yapıldığı takdirde ilk düşünülen yerlerden biri Çaycuma OSB olacaktır. Üretim ve sanayi benimde içinde olduğum bir konu&[#]8221; şeklinde konuştu.


Çaycuma Süt sahibi Hüsnü Sami Alpan&[#]8217;ı ziyaret eden Ercan Candan adaylık sürecinin nasıl geliştiğini anlattı. Son gün aday olduğunu belirten Candan tipik bir politikacı olmadığını söyledi. Hüsnü Sami Alpan ise; &[#]8220; Milletvekili olacağınız kesin. Eğitim düzeyiniz nedeniyle ilimize katkı vereceğinize inanıyorum&[#]8221; diye konuştu. Candan, ardından Seher Tekstil, Essel Kağıt ve Nazar PVC Fabrikalarını gezerek üretimleri hakkında bilgi aldı.

Editör: Pusula Gazetesi