CHP 22 Dönem Milletvekili ve Milletvekili Adayı Harun Akın, Birinci sıra Milletvekili Adayı Mehmet Haberal&[#]8217;ın kardeşi Ali Haberal ile birlikte gittiği Keller Köyü&[#]8217;nde sevgi gösterisiyle karşılandı. Akın, Başbakan Erdoğan&[#]8217;a seslenerek; &[#]8220;Sen bırak o çılgın projeleri de çıldırmış vatandaşın derdine çare ol&[#]8221; dedi.


Akın konuşmasında; &[#]8220;9 yılda AKP iktidarından Zonguldak&[#]8217;ımızın neler alıp neler gittiğini iyi değerlendirmesini istiyorum. Emeğin başkentiydik emeklinin başkenti haline geldik. Hem şehit veriyoruz hemde köyümüzün gençleri Zonguldak&[#]8217;ımızın gençleri o ocağa girmek için canla başla mücadele veriyor. Ama yine alınmıyor. Sayın Başbakan İstanbul&[#]8217;dan sesleniyor Türkiye&[#]8217;nin tamamına adına da çılgın proje diyor. Vatandaş çıldırmış başbakan çılgın proje diyor. Sen bırak o çılgın projeleri de çıldırmış vatandaşın derdine çare ol. Zonguldak&[#]8217;ta işsizliğin yanında göçün yanında intiharlarda en basta gelen kentiz insanlar intihar ediyor. İş yok aş yok. Buraya başka partinin siyasi temsilcileri de gelecek, sakın o çılgın projelere kanmayın. o projeler on yılda yirmi yılda biter bitmez. Biz bugüne bakalım. Biz yarına bakalım Zonguldak elden gidiyor. İnşallah buraya Haberal Hocamla da birlikte geleceğiz. Bu aile Zonguldak&[#]8217;ın ailesidir. Ben ne kadar Zonguldaklı isem Haberal hocamda o kadar Zonguldaklıdır. Kendisinin şuan cezaevinde olması üzücü durum. Harun Akın sizlere boş iş için, boş laf için gelmez beni tanıyorsanız&[#]8221; dedi.


ALİ HABERAL&[#]8217;DAN TAM DESTEK SÖZÜ


CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Mehmet Haberal için destek isteyen kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal ise kardeşinin suçsuzluğunun kanıtlanacağını belirterek yapmak istdikleri yatuırımlar hakkında bilgi verdi.


Haberal; &[#]8220;Zonguldak vilayetinin değişik köylerinden merkezinden bugüne kadar 8 bine yakın hastamız sağlık hizmeti almıştır. Ve bundan sonrada daha kapsamlı olarak sağlıkla ilgili yürüyecektir. Bunu Ankara&[#]8217;da yürütecek olan kişi ben ve benim ekibimdir. Dolayısıyla gerek Kellerde gerek Zonguldak ilimizin diğer bölgelerinden gelecek olan hastalarımıza imkânlarımız ölçüsünde her türlü desteği vereceğiz. En ufak şüpheniz olmasın. Yine başkent üniversitesinin en önemli çalışmalarından biri de eğitimdir. Hocamızın inşallah meclise gelmesinden sonra da okullaşma ile ilgilide Zonguldak iline önemli katkıları olacaktır. Bizim bu kapsamda hocamız adına size vereceğimiz önemli iki söz sağlık ve eğitim olacaktır&[#]8221; şeklinde konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi