TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve Milletvekili Adayları Ercan Candan, Özcan Ulupınar ve Partililer seçim gezilerine devam ediyor. Milletvekili Adayları şehir merkezlerinde konvoy halinde seçim turu atarken, seçim bürolarının da açılışlarını gerçekleştirdiler.


Alaplı seçim bürosu açılışında coşkuyla karşılanan Ak Parti Milletvekili Adayları, uzun süre partililerle sohbet ettiler.


Alaplı&[#]8217;nın oy oranını özellikle takip edeceklerini söyleyen Milletvekili Köksal Toptan, önemli açıklamalarda bulundu.


12 Haziran seçiminin ardından Türkiye&[#]8217;yi çok büyük işlerin beklediğini ifade eden Toptan konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;Sanki biz bu seçimde çalışmaya ihtiyaç duymayacağız gibi bir söylemde bulundular. Alaplı zaten birinci olur. Ama kendi rekorunu kırmaya aday olmalıdır. Onun için Alaplı&[#]8217;yı özellikle takip edeceğiz. Kaç almıştı geçen genel seçimlerde yüzde 46,7 aldı. Burada kalırsanız ve Zonguldak birincisi olursanız bu yakışık olmaz. Onun için diğer ilçelerimizden beklediğimiz gibi Alaplı&[#]8217;dan da bekliyoruz. Bu seçimler dönüm noktası olacaktır. Bu seçimin ardından Türkiye&[#]8217;yi çok büyük işler beklemektedir. Hedef 2023 sadece afişlere yazıların bir slogan olmasının ötesinde inanılmış bir hedeftir. Avrupa ülkelerini görüyoruz, bu hedeflere varabilir miyiz diye kendi kendimizde iç muhasebe yapıyoruz. Elde ettiklerimiz başardıklarımız bize o inancı veriyor ki onları yapanlar bu hedefleri kolaylıkla yerine getirebiliyorlar. Ak Partinin ortaya koyduğu böyle bir vizyon artık reddedilemez hale gelmiş ve diğer siyasi partiler tarafından da hedef olarak konuşulmaya başlanmıştır.


2023&[#]8217;E HAZIRIZ


Türkiye&[#]8217;nin 2023 hedefinde aynı şeyi konuşuyor olması ülkemiz için heyecan vericidir. Türkiye bu seçimleri başarı ile geçtikten sonra 2023 hedefine varırken bu seçimlerden sonra sivil anayasayı tartışacaktır. Bir sivil anayasa yapmadan Türkiye&[#]8217;nin şu anda içinde bulunduğu sorunları çözme imkanı yoktur. O nedenle yeni bir anayasa yerini bir sivil anayasa insanın önünü açacaktır. Türkiye birbirine daha çok güvenen ve inanan hepsinden ötesi yeni yetiştirdiği kuşakları 2023 hedefine hazırlanan bir ülke haline gelecektir. Zonguldak olarak buna hazır bir durumdayız. Yaptıklarımız ve gerçekleştirdiklerimiz Zonguldak&[#]8217;ın böyle bir hedefe hazır olduğunu göstermektedir. Getirilen yatırımlar bizi arzuladığımız hedefe vardıracaktır. Çocukluğumda hayal ettiğim projeleri biz gerçekleştirdik.


ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPTIK


9 tünel yapıyor burada Akçakoca-Ereğli arasında. Bunların 6&[#]8217;sı bitti. Bu senenin sonunda gözler görülür hale gelecek 2012 ortası veya sonunda bu yol bitmiş ve bizim tem&[#]8217;e bağlanmış hale gelecektir. Burada yapılan yatırımların hep takipçisi olacağız oluyoruz. OSB ile ilgili çalışmalar sürdü. Çok büyük bir demir çelik şirketi oraya talip oldu. Onlarla mutabık kalınırsa OSB&[#]8217;nin tamamı oraya tahsis edilecek. Ondan sonra liman yapılacak. Olmazsa başka projelerle Tuzla&[#]8217;daki yatçı arkadaşlarımızı buraya getirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Zonguldak&[#]8217;ın özelde Alaplı&[#]8217;nın problemleri çözüldükçe Türkiye büyüdükçe sorunlar elbette daha da artacaktır. Ama bunların çözülebilmesi için temel şart istikrarın korunmasıdır. Şimdiye kadar biz üzerimize düşen görevleri yaptık. 12 Haziran tarihinde daha çok yapmalıyız. Biz inandırsak bizi hiçbir şey engelleyemez. Çünkü inancımız ve hedefimiz doğrudur, inancımız, sevdamız doğrudur.


BENİM SON DÖNEMİM


Benim için bu seçimin daha önemli bir tarafı daha var. Tüzüğümüzde peş peşe 3 dönemden fazla vekil olunamıyor. Allah nasip ederse seçilirsek ve bitirirsek bu dönem benim son dönemim olacaktır. Ama arkamıza bakarsak yerimizi bırakacak arkadaşlarımızın olması beni umutlandırıyor. O anlamda bu seçim benim jübile seçimim olacaktır. O nedenle sizin gayretinizi de istiyorum. Bayrağı bizden sonra arkadaşlarıma o heyecanla teslim etmek istiyorum.


FAZLI ERDOĞAN VE POLAT TÜRKMEN&[#]8217;İ


ZONGULDAK-ALAPLI UNUTMAYACAK


Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen&[#]8217;in çok büyük gayretleri olmuştur. Bu milletin bir önemli vasfı ahde vefasıdır. Bu arkadaşlarımız Alaplı ve Zonguldak unutmayacaktır. Zonguldak ve Türkiye&[#]8217;ye hayırlar getirmesini diliyorum.


MİTİNGDE KILIÇDAROĞLU&[#]8217;NA GEREKEN CEVAP VERİLECEK


Başbakanımız Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun miting yaptığı yerde miting yapacaktır. Oradan Türkiye&[#]8217;ye bir mesaj vermeliyiz. O meydanda bir hafta kadar önce söyleyen söz bizi utandırmıştır. Bizi üzmüştür. Biz bu meydanlarda yıllarından beri siyaset yaparız, birbirimizi eleştiririz ama hiçbir zaman birbirimizin annesi ile ilgili tek laf etmemişizdir. Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun Zonguldaklının alışık olmadığı bu üslubunu bir kez daha kınıyorum. Bu nedenle bizim cevabımız o öyle dedi bende böyle derim değil o meydana onun kalabalığının 5 katı kalabalıkla doldurmaktır. Bu cevabı bütün Türkiye&[#]8217;ye verme imkanı sunacağız.&[#]8221;


ULUPINAR: ZONGULDAK&[#]8217;IN AK PARTİYE İHTİYACI VAR


Ak Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, gezmedik mahalle, sıkmadık el bırakmayacaklarını belirterek: &[#]8220;Defalarca Alaplı&[#]8217;ya geldik, temayül ve seçimler için geldik. Zaman zaman hep geldik ve bu coşkuyu gördük. Başkanım çok iddialı konuştu, birinciliği alacağız dedi, Zaten Ak Parti kurulduğundan beri Devrek-Alaplı ile yarışır. Referandumda da zaten Zonguldak&[#]8217;ın yüzde 50&[#]8217;nın üzerinde çıkmasında Alaplı&[#]8217;nın payı büyüktür. Çok güzel hizmetler gerçekleştiriliyor. Buradaki bütün arkadaşlarımız bunu kutsal bir görev olarak görüyor. Malum 12 Haziran&[#]8217;da seçimler var. Şu andan itibaren Zonguldak&[#]8217;ın tüm köy belde ve mahallelerini gezeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız, sıkmadık el bırakmayacağız. Zonguldak 12 Haziran&[#]8217;da Türkiye ortalamasının üzerinde çıkacaktır. Bizdeki hizmet aşkı da artarak sürecektir. Bu bir ibadettir, biz bunu böyle biliyoruz. Bu partiye Zonguldak&[#]8217;ın ihtiyacı var&[#]8221; dedi.


CANDAN: VAKTİMİZİ ZONGULDAK İÇİN HARCAYACAĞIZ


Ak Parti 2. Sıra Milletvekili Ercan Candan ise; &[#]8220;Bizim çok fazla politik geçmişimiz yok. Ama bizim bir misyonumuz var biz aksiyon insanıyız. Bizim görevimiz buranın ne kadar ileriye gideceğinin projelerini yapmaktır. Cumhuriyetin yüzüncü yılına dönük Zonguldak&[#]8217;ı nereye götüreceğiz, istihdam ne olacak ana yatırımlar nereye doğru kayacak. Daha çok vaktimizi bunlar için harcayacağız. Başka şeyler içinde vaktimizi ayıracağız&[#]8221; şeklinde konuştu.



UÇAR: 5-0 YAPMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ&[#]8217;


Ak Parti Bayrağını zirveye diktiklerini ifade eden Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, &[#]8220;Devrek&[#]8217;ten seçim çalışmalarına start verdik. Daha önemlisi partimizin 2002 yılındaki kuruluşunda görev alan o günden bugüne bütün arkadaşlarımız programa katıldılar. Bu çalışmalar içinde bil fiil etkinliklerimize katıldılar. Alaplı ilçemizde de programımıza katıldılar. 2002-2010 yılları arasındaki bütün etkinliklerde birlik içinde Ak Parti bayrağını zirveye diktik. Bu sizin özverinizle oldu. İktidar partisi olarak çıtamızı yüksek tuttuk. 2023&[#]8217;ü hedefleyen kabiliyetli temsil yetkisine sahip olan adaylarımızla yola çıktık. Umut ediyorum bu özelliklerimizle birlikte alanlara çıkıp halkımıza kendimizi anlatacağız. Görüyorum ki bütün arkadaşlarımızla bütün seçmenlerimizde aynı heyecanı bir kez daha görüyorum. Adaylarımız belli kriterlere sahip olmalıdır ki 5-0&[#]8217;ı yapma gayreti içinde olacağız&[#]8221;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi