MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Zonguldak milletvekili adayları İlhami Yılmaz, Oğuz Turhan, Semih Çolak ve Ahmet Tunç Yavuztürk, MHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda basınla buluştu. Toplantıda konuşan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, &[#]8220;Yaklaşmakta olan 12 Haziran genel seçimleri ile ilgili olarak MHP Zonguldak milletvekilleri basın ile bir araya gelerek hasbıhal etmek ihtiyacı hissetmektedirler. Milletvekilleri adaylarımız sizlerle görüşlerini paylaşacaklar. 1. sıra adayımız İlhami Yılmaz, basın mensubu arkadaşlarımızla tekrar özel bir sohbet etmeyi istemektedirler&[#]8221; dedi.
MHP Zonguldak milletvekili 1. sıra adayı İlhami Yılmaz, düzenlenen toplantının basınla bir tanışma toplantısı olduğunu belirterek, &[#]8220;Biz burada basın mensupları ile hemhal olmaya geldik. Onun için ben basın mensupları arkadaşlarla baş başa muhabbet etmek istedim. Burada teşkilattaki arkadaşlarımızla ilk defa bir araya geldik. Benim özellikle basındaki arkadaşlarla ve kendi arkadaşlarımızla ilk başta gönül bağı ve dostluğunu kurmak isteyen birisiyim. Gönüller birbirine sıcak bakar ve gönüller birbirini severse birbirleriyle ilgili bir sevgi ve muhabbetin doğmasına sebep olur. Bizde basındaki arkadaşlarımızın ilk defa karşısına çıktık. Sadece beni izlerken MHP Zonguldak milletvekili 1.sıra adayı olarak görüyor ve biliyorlar. Benimde bir insani bir tarafım var. Beni bu tarafımı bir çözün ondan sonra meseleleri değerlendirelim. Dolayısıyla şu anda basınla yaptığım görüşmeyi soğuk bir basın toplantısı havasında algılıyorum. Ben basınla tanışmayı daha sıcak bir ortamda yapmak isterdim. Neticede biz Zonguldak milletvekili adaylarıyız. Sonuçta burada yaptığımız toplantı sadece bir tanışma toplantısı oldu&[#]8221; diye konuştu.
MHP Zonguldak milletvekili 2. sıra adayı Oğuz Turhan da, Zonguldak´ın gelişmişlik il sıralamasında 27. sırada olduğuna dikkat çekti. Cumhuriyet döneminde Zonguldak´a yapılan yatırımların üzerine şimdiye kadar yeni ve eski siyasetçilerin bir şeyler ekleme çabasında olmadıklarını kaydeden Turhan, &[#]8220;Ülkeme ve Zonguldak´ımıza hizmet için görevimden istifa ettim. Ben milletvekilliğini ne bir iş nede meslek olarak görmekteyim. Milletvekilliği benim için halka hizmet yoludur. Halka hizmet etmenin hakka hizmet etme olduğunu da bilen ve inanan bir kişi olarak göreve talip oldum. Zonguldak normalde baktığımızda geriye giden bir il, şimdi en son devlet planlama teşkilatı 2003 yılında bir çalışma yapmıştı. İl gelişmişlik sıralamasında bu çalışmada Zonguldak 20. sırada yer almıştı. 2010 yılında Marmara Üniversitesi´nde benzer bir çalışma yapıldı ve o çalışmada Zonguldak 27. sırada yer aldı. 7 sıra gerilemiş durumdayız. Bunun nedenini de ben biliyorsunuz cumhuriyetin ilk yıllarında ilimize ciddi yatırımlar yapıldı. Bizim mevcut siyasetçilerimiz ve geçmişteki siyasetçilerimiz bu yatırımları yeterli görüp bunun üzerine bir şeyler ekleme çabasına girmediler. Yani cumhuriyet döneminde yapılanların ekmeğini yediler ama, biz yeni siyasetçiler olarak bize ekmek kalmadı, bize ekmek yapacağız inşallah&[#]8221; dedi. MHP Zonguldak milletvekili 3. sıra adayı Semih Çolak ise, Zonguldak ve bölgenin sorunlarını çok iyi bildiklerini ve bu sorunları MHP olarak çözmeye hazır olduklarını söyledi. ERDEMİR ve tersanelerin ilçeye sırtını döndüğünü savunan Çolak şöyle konuştu:
&[#]8220;12 Haziran´da yapılacak olan genel seçimlerde MHP olarak Zonguldak´ta 5 milletvekilliğine de talibiz. Bu kadroyu bunun için buraya getirdik. 1.sıradaki eski milletvekilimiz İlhami Yılmaz önderliğinde MHP Zonguldak´ın sorunlarını, çözümünü bulacak ve yerine getirecektir. Bununla ilgili plan ve projelerimiz var. Ben Ereğli ve Alaplı´nın sorunlarını yeterince biliyorum. İlçe Başkanımız İlkay Özdemir ile birlikte yaklaşık 2 yıldır Ereğli´nin sorunları ile ilgili çeşitli projeler ürettik, bunları dosya şeklinde diğer vekil adayı arkadaşlarımızla paylaştık. Diğer bölgedeki arkadaşlarımızla birlikte Zonguldak, Çaycuma, Devrek, Kilimli, Kozlu ve Alaplı üçgenindeki Karadeniz´in en güzel şehrinin tüm sorunlarını çözeceğiz. Yıllardır bizi kandırdılar. Yıllarca bize en büyük sanayi kuruluşunuz var diye ERDEMİR´i bizim önümüze koydular. Şimdi ERDEMİR sırtını Ereğli´ye dönmüş durumda, tersanelerde keza aynı şekilde bize sırtını dönmüş vaziyette, Başbakanımız Ereğli gezisinde tersanelerin oradan geçerken ölü şehre yüzü çevirip bakmadı bile, biz bu bölgemizdeki bütün sorunları çözeceğimize eminiz.&[#]8221;
MHP Zonguldak milletvekili 4. sıra adayı Ahmet Tunç Yavuztürk de, &[#]8220;Ben Zonguldaklıyım, anne tarafından Devrekliyim. 1983 ANAP Çankaya İlçe Yönetimi, 1995 MHP Bakırköy İlçe Yönetimi, en son 2009 ANAP Ankara İl Başkanı ve aynı zamanda Milli Savunma eski Bakanı Zeki Yavuztürk´ün oğluyum. Anne tarafından dediğim gibi Zonguldaklıyım yani Devrekliyim. Veysel Atasoy´la kardeş durumundayım. Zonguldak´ın sorunlarını Türkiye´nin sorunlarında ayırt etmenin imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz. Zonguldak´ımızda işsizlik ve yoksulluk varsa Türkiye´mizde işsizlik ve yoksulluk var. Onun için sorunları bildiğimiz ve dersimize iyi çalıştığımız için biz hazırız. Zonguldak´ımızın sorunlarını çözeceğiz ve Zonguldak bize ses ver diyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi