Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun yapmış olduğu mitingde Başbakan Erdoğan için sarf ettiği sözler nedeniyle eleştirdi.


Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun 24 Nisan Pazartesi günü Zonguldak&[#]8217;ta yapmış olduğu mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için söylediği &[#]8220;Buradan meydan okuyorum bir toplu iğnesi kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispatlarsan eyvallah. Eğer ispatlayamasan benim adımı yolsuzlukla anarsan Ana..a gerisini söylemeyeyim&[#]8221; şeklindeki konuşmasını eleştirerek, özür dilemesini istedi.


Uçar, Kılıçdaroğlu için &[#]8220;Açıkçası bu ülkenin yönetimine talip olan bir genel başkanın çaresizliğini izledik&[#]8221; dedi.


Uçar şöyle konuştu: &[#]8220;Bildiğiniz gibi 12 Haziran seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerimiz propaganda çalışmalarına başladılar. Ak Parti olarak bizde tüm çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. Başbakanımız ve Genel Başkanımızın Zonguldak&[#]8217;a yapacak olacağı ziyaretle buna daha çok ağırlık vermiş olacağız. Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Zonguldak&[#]8217;ta yapmış olduğu mitingdeki konuşmaları ile ilgili konuşmaları yerel ve ulusal basında üzüntüyle izledik. Bizde Ak Parti Zonguldak İl Teşkilatı olarak bekledik ki Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun ve ekibinin özür dilemesini bekledik. Ama gördük ki, özür dilemediği gibi pişkin bir şekilde olayın normal bir konuşma olduğunu anlatan bir tavırla, hatta Konya&[#]8217;da yapmış olduğu açıklamada Cumhuriyet Halk Partililerin aynı konuşmayı orada da yapması konusunda alkış ve tempo tuttuğunu üzüntüyle gördük. Seçim döneminde yapılan açıklamalar gerçekten toplumun huzuru, ahlaki değerleri açısından çok önemlidir. Siyasetçilerin, liderlerin yapmış olduğu açıklamalar, ağızlarından çıkan lafların nereye gittiğini, kime gittiğini, nasıl olduğunu iyi bilmeleri lazım. Zonguldak&[#]8217;ta yapılan konuşmada bütün annelerimizi, bütün kadınlarımızı ve rencide eden, küçük düşüren bir açıklama olmuştur. Açıkçası bu ülkenin yönetimine talip olan bir genel başkanın çaresizliğini izledik. Açıkçası ağzından çıkanın nereye gittiğini bilemeyen bir genel başkanın durumunu sergilemiş oldu. Daha da önemlisi aslında siyasette ahlaki erozyona uğramış bir genel başkanın portresini izledik. Bunları açıklamaktan açıkçası üzüntü duyuyorum. Bir genel başkanın böyle önemli bir süreç içerisinde bu tip açıklamaları yapmasından çok büyük üzüntü duyuyorum. Bizim inancımızda cennet annelerin ayakları altındadır. Buna bağlı olarak da annelerimize karşı yapılan hakaret gerçekten küçümsenmeyecek derece. Onları rencide etmiştir, onları üzmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin genel başkanı ve CHP&[#]8217;nin yetkililerini tüm annelerimizden ve tüm halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz. Daha önemlisi CHP&[#]8217;nin yetkilileri Zonguldak&[#]8217;a yapmış olduğu ziyaretlerde bu ve buna benzer bir sürü gaf yapmışlardır. Daha önce Süheyl Batum&[#]8217;un yapmış olduğu açıklamayı yakından takip ettiniz. Süheyl Batum&[#]8217;un yapmış olduğu açıklamayı telafi etmek için hem genel başkanları hem parti yetkilileri uzun süre uğraşmışlardır, açıklama yapma gereği duymuşlardır. Bugün bir genel başkanın yapmış olduğu açıklamayı telafi edecek bir yardımcısı bile bulunamamıştır. Kendisinin özrü kabahatinden de beterdir, bunu bile kabullenmemiştir. Siyasetçilerimizin temiz, dürüst, ilkeli ve ahlaki siyasi anlayışla ülkeyi yönetmelerini beklerdik. Biz bu anlayışla iki dönemdir iktidarız. Aklımıza hizmet ediyoruz. Bu anlayışın dışında hizmet etmek isteyen insanlarda siyasi arenalarda silinip gidiyor. Biz çıkıp özür dilemelerini bekliyoruz.


FİLYOS ALTYAPI ÇALIŞMALARINA 180 TRİLYON PARA HARCADIK


En önemli projelerimizden birisi Filyos Vadi Projesi. Sayın Başbakanımızın bizzat yerinde inceleme konusunda istekleri vardı. Miting öncesinde inşallah bu ziyaret yapılacak. Sayın Başbakanımız Filyos&[#]8217;un son durumu ve bundan sonraki süreci ile ilgili önemli açıklamaları olacaktır.


Sayın Başbakanımıza ziyaret öncesinde şehirlerin, sorunları talepleri ile ilgili bizler bilgi aktarıyoruz. Bunu kamu kurumları da yapıyor. Zonguldak&[#]8217;ın en önemli beklentilerinden biri alternatif istihdam kaynaklarının oluşması açısından Filyos Vadi Projesi&[#]8217;nin biran önce hayata geçirilmesidir. Şimdiye kadar Filyos&[#]8217;ta hep altyapı çalışmaları sürdü. Fiziksel olarak herhangi bir değişim olmadığı için sonucun ne olduğunu vatandaşlarımızda çok iyi bilmiyor ama biz oraya 180 Trilyon civarında para harcadık. Altyapı çalışmaları bitti ve biz bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sayın Başbakanımızda bu konunun üzerinde duruyor. Filyos Projesi 2011&[#]8211;2012 yılında müteşebbislere açılması, firmaların yatırımlara başlama konusundaki sürece girdik. Sayın Başbakanımız da bu konunun üzerinde duracaktır.


ÇATES&[#]8217;İN NEREDE OLDUĞUNU BİLMEDEN DESTEK VERİRLER


Onlar neyi desteklediklerini, ne olduğunu bilmiyorlar. ÇATES&[#]8217;in ne tarafta olduğunu da onlar bilmezler. Kaç megavatlık bir santral olduğunu da bilmezler. Her şeye destek verirler ama neye destek verdiklerini de söylemezler. Ne konuştuklarını bilmedikleri gibi. Çatalağzı Termik Santralini biz çok iyi takip eden, özelleştirme kapsamında olan santrallerimizden bir tanesidir. Bölgemizde üretim yapan redevansçı arkadaşlarımızın talepleri olduklarını, grup özelleştirilmesinden çıkartılarak bireysel olarak özelleştirilmesi konusunda bir talepleri olduğunu Sayın Bakanımıza bizzat ilettik. Önümüzdeki süreçte bu bölgede üretim yapan redevansçılarımızın alabilmeleri için gereken imkanları ortaya koymak için çaba sarf ediyoruz.&[#]8221;


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın 7 Mayıs&[#]8217;ta gerçekleşecek Zonguldak ziyareti ile ilgili de bilgiler veren Başkan Uçar: En önemli projelerimizden birisi Filyos Vadi Projesi. Sayın Başbakanımızın miting öncesinde inşallah bu ziyaret yapılacak. Şimdiye kadar fiziksel olarak herhangi bir değişim olmadığı vatandaşlarımızda çok iyi bilmiyor ama biz oraya 180 Trilyon civarında para harcadık&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi