CHP´nin Zonguldak mitingi başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu´nun katıldığı Zonguldak mitingi saat 14.00 itibariyle başladı.

Madenci Anıtı önünde gerçekleştirilen mitinde alanın Fevkani Köprü üzerine doğru olan kısmı tamamen doldu. Gazipaşa Caddesi´ne bakan bölümlerde ise yer yer boşluklar var.

Ayrıntılar birazdan...


15:20

Kemal Kılıçdaroğlu Mitingi sona erdi.

Kalablık yavaş yavaşdağılıyor.

Kılıçdaroğlu halkı selamlayarak hareket etti.

TSO Başkanlığı ile Maden Mühendisleri Odası´na ziyarette bulunacak.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Zonguldak´a genişyer ayırdı.

Aday olamayan aday adaylarınında gönlünü alan Kılıçdaroğlu Mehmet Haberal´ın suçsuz olduğunu belirterek; "Haberal ister çıksın ister çıkmnasın bizim onurumuzdur" dedi.

Kılıçdaroğlu Zonguldak´ın emek ve emekçi kenti olduğunu belirterek çalışanlara ve emeklilere mesajlar verdi.

Taşeronlaşmanın sona ereceğini belirten Kılıçdaroğlu, emekliler için intibaknyasasının çıkarılacapıunı söyledi.

Kılıçdaroğlu Zonguldak´ın 9 yıldır Filyos Projesi ile kandırıldığını belirterek sert eleştitilerde bulundu.


16:00

Mitingde CHP Zonguldak 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilen Haberal&[#]8217;dan &[#]8220;Bir kardeşiniz, bir hemşehriniz, bir yiğit adam&[#]8221; olarak söz eden Kılıçdaroğlu, &[#]8220;Haberal&[#]8217;ın suçu ne? Ben size suçunu söyleyeyim. Haberal&[#]8217;ın suçu bir; üniversite kurdu. Sana ne üniversite kurmaktan.Haberal&[#]8217;ın suçu iki; dünyanın sayılı cerrahlarından biri. Niye okuyorsun? Suçu üç; bu milleti düşünüyor, fakir fukarayı düşünüyor. Suçu dört; bütün malvarlığını bir üniversiteye verdi, dünyalık edinmedi. Benim çocuklarım, bu ülkenin çocukları okusun diye, bu ülkenin çocuklarına katkı olsun diye yaptı bunları&[#]8221; diye konuştu.
Babası Zonguldak&[#]8217;ta vefat ettiğinde Haberal&[#]8217;ın tutuklu olması nedeniyle cenazeye katılamadığını anımsatan Kılıçdaroğlu, &[#]8220;Bu ayıp bile bu iktidara yeter. Ne olacak yani, bir insan babasını defnedemez mi? İnsanda biraz vicdan, biraz ahlak olur. Bir insan, babasını kaybederse o acıyı en azından dostlarıyla paylaşmak ister. Siz, bir hücrede o acısını bile paylaşmasına izin vermediniz. Sonra kalkıyorlar, CHP, Haberal&[#]8217;ı milletvekili gösterdi diye bizi suçluyorlar. İnsanda biraz vicdan olur&[#]8221; dedi.

"SEN KİM, HABERAL KİM?"

Kılıçdaroğlu, Haberal&[#]8217;ın suçlu olduğuna dair ortada bir mahkeme kararının bulunmadığını, milletvekili adaylığına başvururken &[#]8220;Parlamentoya gelirsem dokunulmazlığın kaldırılmasıyla ilgili ilk imzayı ben atacağım&[#]8221; şeklinde bir dilekçe imzaladığını belirterek şöyle konuştu:
&[#]8220;Biz birileri gibi dokunulmazlık dosyalarının arkasına saklananlardan değiliz. Bizim ahlakımız var. Biz verdiğimiz sözü tutarız. 2002&[#]8217;de milletin önüne çıkacaksın, dokunulmazlıkları kaldıracağım diye söz vereceksin, sonra verdiğin sözü unutacaksın. Buna ne denir? İkiyüzlülük denir, riyakarlık denir. Adam gibi adamsan verdiğin sözün arkasında dur, kaldır dokunulmazlıkları. Zaten hakimi de sen tayin ediyorsun, savcıyı da. Bak biz ona rağmen korkmuyoruz, &[#]8216;Kaldır dokunulmazlığı&[#]8217; diyoruz. Kaldırır mı, kaldıramaz. Çünkü kaldıracak yüreği yok. Bir adamda mangal gibi yürek olacak ki verdiği sözün arkasında duracak. Şimdi gelmiş, Haberal&[#]8217;ı suçlayacak. Sen kim, Haberal kim Allah aşkına?&[#]8221;
Haberal&[#]8217;ın merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit&[#]8217;e sağlık hizmeti sunduğunu, Ecevit&[#]8217;in de onu Cumhurbaşkanı adaylarından birisi olarak düşündüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, &[#]8220;Bunu Zonguldaklı da biliyor, bunu bütün Türkiye de biliyor. Şimdi kalkacaklar &[#]8216;Haberal geldi Zonguldak&[#]8217;a, yok efendim çıkacak.&[#]8217; İster çıksın, ister çıkmasın, Haberal bizim onurumuzdur, Zonguldak&[#]8217;ın onurudur, Türkiye&[#]8217;nin onurudur diyorum&[#]8221; dedi.


Yoksulluğu tarihe gömeceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu partisinin seçim vaatlerinden bazıları sıraladı: "Yoksulluğu tarihe gömeceğimiz gibi taşeron işçiliği de tarihe gömeceğiz. Herkes sendikalı olacak. Askerliği önce 9 aya sonra da 6 aya indireceğiz. Bunlar geldiler ÖSYM´yi de berbat ettiler. Bunlar ülkeyi soymaya çalışan bir guruh.Gençlerin umutlarını yıktılar. Ne diyorlar, ´Şifreli hayat, oh ne rahat´. Çocuğunu sınava gönderen 1 milyon 700 bin aileye sesleniyorum Memleketi kurtarmak sizin elinizde. Sandıkta demokrasi dersi verelim. İntibak yasasını çıkarıp milli gelir artışından emekliye pay vereceğiz. Ben size ne dedim. Zam, zam, zam, eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Uyuyor değil mi?"


Editör: Pusula Gazetesi