CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 14:00&[#]8217;te Madenci Anıtı&[#]8217;nda halka seslenecek.


Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun Zonguldak mitingiyle ilgili tüm hazırlıklar tamlanırken yoğun bir katılım bekleniyor.


Milletvekili adayları, İl Başkanlığı ve teşkilatlar bazında devam eden hazırlıklar devam ederken vatandaş anonslarla mitinge davet edildi. Genel Başkan seçildikten sonra ilk gezisini Zonguldak&[#]8217;a yapan, Zonguldak ve Ecevit vurgusunu her zaman ifade eden Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun bugün neler söyleyeceği merak ediliyor.


TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyonda da Kılıçdaroğlu&[#]8217;na Zonguldak soruldu.


Seçim gezilerine neden Samsun´dan başladığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Samsun güzel bir kent. Cumhuriyet tarihimizde de, ülkemizin kurtuluşunda da önemli bir kent. Oradan başlayalım dedik. Özel bir önceliği yok" diye konuştu.


Seçim heyecanı artarken kararsızların oranında değişiklik olup olmadığı yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, bu heyecanın artmasının, kararsızların da kararlı olmalarını gerektirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ´Anket yaptırıyor musunuz´ sorusuna, "Bizim o kadar paramız olsa her gün yaptıracağız ama çok pahalı bir şey. İki firmaya adaylarla ilgili bir anket yaptırdık. Gerçekten büyük paralar ödendi. Çok ciddi rakamlar. Çok sık başvurulması ciddi bir maliyet gerektiriyor. Bizim mitinglerimiz var; gazete, duvar


ilanları, televizyon reklamları. Bunları karşılamak için para gerekiyor" yanıtını verdi.


Kılıçdaroğlu, Zonguldak´tan aday gösterilen "Ergenekon" sanığı Mehmet Haberal´a Zonguldaklıların desteğinin ne durumda olduğunun sorulması üzerine, "Bizim düşündüğümüzden çok daha ciddi bir destek var" dedi.


Kılıçdaroğlu, ´CHP seçimlerde yüzde 25´in altında kalırsa lider değişikliği olur´ yorumları için ne düşündüğünün sorulması üzerine, "Hele bir bakalım. Seçim sonuçlarını göreceğiz. Bizim tek başına iktidar olmak gibi bir hedefimiz var. Biz iktidar olamazsak Türkiye´nin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyoruz. Dördüncü büyük devrime atım atıyoruz. Birincisi cumhuriyet, ikincisi çok partili rejim, üçüncüsü sosyal demokrasi, dördüncüsü demokrasi ve özgürlük. Dördüncü adıma hazırlanıyoruz"

Editör: Pusula Gazetesi