Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubu için Bartın&8217;da yapımı gerçekleştirilen 192 konut için törenle kura çekimi yapıldı. Ömertepesi Kapalı Spor Salonu&8217;nda yapılan kura çekim törenine Vali İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili ve birinci sıra adayı Yılmaz Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti 2. sıra milletvekili adayı Seyfettin Kalay, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Hasan Hüseyin Uzun, Özel İdare görevlileri, TOKİ yetkilileri ve ev başvurusu yapan vatandaşlar katıldı. TOKİ&8217;den ev bekleyen vatandaşlar kura çekimini Kapalı Spor Salonu&8217;nun tribünlerinden takip etti. Heyecanlı anların yaşandığı kura çekiminde yıllardır ev hayali kuran çok sayıda kişi isminin okunmasıyla sevinç yaşarken, şehit aileleri ise kuraya tabi tutulmadan ev sahibi oldu.


Konut yapımı sürecek


Şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile dar gelirli vatandaşlar için yapılan ve 4 bin lira peşin, aylık ödemesi 250 lira olan 2 artı 1 konutlar için bin 902 kişi müracaatta bulundu. Yaptığı konuşmada kurada ismi çıkmayanların üzülmemesini isteyen Vali İsa Küçük, önümüzdeki günlerde daha çok konut projesinin hayata geçeceğini belirterek, vatandaşların bu konutlardan alabileceklerini söyledi. Vali Küçük; &8220;Hizmetleri için Toplu Konut İdaresi ve Başbakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Bartın nüfusunu yüzde 70´inin kırsalda yaşadığını düşünürsek, hedefimizde bu kırsal nüfusu yüzde 30&8217;a düşürmekse daha pek çok konut ihtiyacımız var demektir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi&8217;nden yeni konutlar yapmasını bekliyor ve istiyoruz. Çok fazla müracaat olduğu için kurada kendilerine çıkmayanlar üzülmesin, yeni projeler, toplu konutlar yapıldığında sıra size de gelecektir&8221; dedi.


Herkesi ev sahibi yapacağız


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da konuşmasında, TOKİ tarafından bugüne kadar 400 bin konut yapıldığını belirtti. Milletvekili Yılmaz Tunç; &8220;Bugün burada 192 konutun kura çekimi için bir aradayız. Ben kura çekiminin Bartın&8217;ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Toplu Konut İdaremiz son yıllarda vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için seferber olmuş durumdadır. Sayın Başbakanımızın talimatıyla 8 yıl içerisinde ülke genelinde 400 bin konut yapıldı. Bartın&8217;ımızda da binden fazla konut inşa edilerek vatandaşlarımıza teslim edildi. 80 yılda sadece 40 bin konut yapılmışken, son 8 yılda 400 bin konut yapılmasını ben sizlerin takdirine bırakıyorum. Ülkemizdeki istikrar devam ettiği sürece, huzur ortamı devam ettikçe bu konutların sayısını daha yukarılara çekeceğiz. Bu kapsamda 2023 hedefimiz bu konut sayısına 500 bin konut daha eklemektir. Vatandaşlarımızın hepsini konut sahibi yapmak istiyoruz&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi