Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun yaptığı yazılı açıklamada kendisiyle ilgili tartışmalara yanıt vererek destek olanlara teşekkür etti.


MHP&[#]8217;nin Milletvekili Aday listesinden çıkarılmasından, Mehmet Haberal adına çekileceği yönünde çıkan haberlere kadar pek çok konuya açıklık getiren Uzun&[#]8217;un açıklaması şöyle;


&[#]8220;Son bir kaç gündür Zonguldak´ta kamuoyunda dillenen, ulusal basına da yansıyan bazı üzücü yorum ve haberleri görmekte ve duymaktayım. Ben Başkent üniversitesi çatısı altında, ülkemize büyük eserler kazandırmış, Dünya çapında bir bilim adamı, Sn. Prof.Dr.Mehmet Haberal hocam ile birlikte çalışmaktan, Üniversitenin her kademesinde çalışan diğer kişiler gibi büyük bir onur ve mutluluk duymaktayım. Sevgili hocam haksız yere cezaevlerinde tutulmaktadır. Burada en büyük kayıp Türkiye Cumhuriyetinindir. Bir an önce özgürlüğüne kavuşup memlekete hizmet etmeye devam etmelidir.


Siyaset uğruna, uzun yıllar birlikte çalıştığım değerli hocam ile karşı karşıya getirilmek için oynanan oyunların ve çirkin yorumlar yapanların tuzağına düşmeyeceğim. Kendisi Ankara´ya müracaat etmiş, ancak CHP genel merkezi Zonguldak´tan aday göstermiştir. Kaderin ilginç bir cilvesi gerçekleşmiştir.


Bu noktada Hocam ile birlikteliğimi aşağılayanların, bir insanın hayatında en büyük erdemlerden olan çalışmayı, işçiliği adeta aşağılarcasına kullanılan ifadelerini, kullanan kişilerin basitliğine veriyorum.


Son dakikada seçilme hakkımızı adeta gasp etmek isteyenlere ve bizi bu noktaya getiren detaylara takılmıyoruz. Mücadelemiz kişisel taleplerimiz ya da ihtiraslarımız için değil, tamamen Zonguldak içindir.


Hayatım boyunca Zonguldak&[#]8217;ın yanında olmuş biri olarak, bugün kendisini Zonguldak&[#]8217;a emanet etmiş ve milletin her türlü ipoteğini kabul eden, bunun dışında hiçbir ipoteği kabul etmeyen bir siyaset anlayışı ile halkımızın önündeyim.


Asla macera peşinde değilim. Zonguldak adına seçileceğime inandığım için bu yola girdim. Bağımsız adayın gücü milletin bizzat kendi gücüdür. Bu gücün meclise taşınmasına vesile olmaya çalışacağım. Ali Uzun&[#]8217;un adaylığı bu seçimlerde Zonguldak&[#]8217;ın bir bütün halinde meclise yürütecek köprüdür.


Açıkça diyorum ki artık listeler kesinleşmiştir. Herkes inandığı adayın peşinden gitsin. Zonguldak&[#]8217;ın gücüne inanlarda kurduğum köprüden meclise geçsin.


Sonuç olarak halkın huzurundayım, gece gündüz çalışacağız ve sonucu hep birlikte göreceğiz.


Göster gücünü Zonguldak diyor, ilk günden ilgi ve destek ile bana büyük moral veren tüm Zonguldak&[#]8217;a sevgi ve saygılarımı sunuyor, desteğini esirgemeyen tüm halkımıza şükranlarımı arz ediyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi