Zonguldak´ın Bahçelievler Mahallesi´nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan spor salonu inşaatının üst kısmındaki bölgede heyelan olmuştu. Heyelanın ardından beş katlı Sekizler Apartmanı da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, apartmanda oturanlar ne olduğunu anlayamadan kendilerini dışarı atmıştı.
Haber verilmesi üzerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi ekipleri, heyelan bölgesinde inceleme yapmış, inceleme sonucunda ise apartmanda oturulamayacağı yönünde rapor verilmişti.
Zonguldak Valisi Erdal Ata da beraberindekilerle birlikte alanda incelemelerde bulunmuştu. Ev sahipleri de eşyalarını alamadıkları için ikinci günde de çalışmaları dikkatli gözlerle izledi. Kamyonlarla alana getirilen topraklar, iş makineleri ile göçen alana döküldü.
Yetkililere seslenen ev sahipleri bir an önce kendilerine yardım elinin uzanmasını istedi. İki apartmanın da giriş kapıları mühürlenirken ev sahiplerinden Orhan Yılmaz, olayla ilgili şikayetçi olduklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi