Düzenlenen etkinliğe, Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen, il müftülüğü personeli, cami imamları ve vatandaşlar katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Kur´an-ı Kerim Tilaveti Meali okundu. Ardından Mevlevi gösterimi yapıldı. Daha sonra, Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen yaptığı konuşmada, &[#]8220;Yüce dinimiz İslam´ın inanç, ibadet ve ahlak prensipleri konusunda halkımızı doğru ve sahih bilgilendirmeyi manevi ve ahlaki değerlere bağlılığı amaçlayan Diyanet İşleri Bakanlığı, 1989 yılından buyana bütün siyasi görüş ve düşüncelerin dışında kalarak, milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi gaye edinerek, Hz. Peygamberi bütün yönleriyle daha iyi tanımayı, tanıtmayı, anlayıp anlatmayı, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek, hayatımıza yansıtmayı, güzel ahlakını davranışlarımızın mihrevi ve rehberi yapmayı, toplumda peygamber sevgisini yaymayı, birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı, yardımlaşma, merhamet duygusunu güçlendirmeyi, bu vesile ile toplumu din konusunda aydınlatmayı, İslam´ın mesajını, peygamberimizi merkeze alarak yediden yetmişe toplumun her kesimine bilimsel ve anlaşılabilir bir üslup ile ulaştırmayı hedef alarak 14-20 Nisan tarihleri arasını yurt içinde ve yurt dışında Kutlu Doğum Haftası olarak belirlemiştir. Bu yıl ana tema ´Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi´ olacaktır. Tarih boyunca ortak insani bir değer olarak kabul edilen merhametin, hayatın her alanından hatta dünyamızdan çekilmeye başladığını, bu kıymetli duygudan boşalan yeri şiddet, öfke ve zorbalık gibi insanoğlunun ortak aklı tarafından asla tasvip edilmeyen olumsuz duyguların doldurduğunu görmek, üzücü olduğu kadar düşündürücü bir durumdur. Kültür, inanç, ırk ve coğrafya tanımaksızın bütün dünya halklarını kasıp kavuran şiddet olgusu, bireyin bizzat kendisine uyguladığı fiziksel duygusal şiddetten başlayarak ikili ilişkilere sıçramakta, aile ve yakın çevre diyaloglarına uzanmakta, kurumların ve şehirlerin dokusuna işlemekte nihayet uluslar arası ölçekte önemli bir sorun oluşturmaktadır. Bütün boyutlarıyla şiddete ´dur´ deme kararlılığı ancak bilinçli ve kapsamlı politikalarla hayata yansıyacak, atılacak adımların çıkış noktası ise ´merhamet´ olacaktır. Bu bağlamda alemlere rahmet olarak gönderildiği, bizzat Yüce Allah tarafından bildirilen peygamberimizin tebliğinde yer alan merhamet vurgusu yeniden okunmayı, üzerinde düşünülmeyi ve şiddetin açtığı yaralara merhem olarak sunulmayı beklemektedir. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bu hafta boyunca gerçekleştirilecek olan bütün etkinliklerin merhamet eğitiminin yaygınlaşmasına katkı sağlamasını ve sizlerin, karaelmas diyarının, aziz milletimizin ve tüm insanlığın hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz ediyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından slayt gösterisi ve Zonguldak İl Müftüsü Selami Emen tarafından etkinliğe katılanlara gül dağıtımı yapıldı. Daha sonra Kutlu Doğum Haftası etkinliği çerçevesinde Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen &[#]8220;Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi&[#]8221; konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından katılanlara &[#]8220;Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi&[#]8221; hakkında bilgiler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi