Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak Milletvekili adayı Nurhan Başoğlu, Ergenekon tutuklusu Prof.Dr. Mehmet Haberal´ın CHP´den Zonguldak milletvekilli gösterilmesinin bir meydan okuma olduğunu söyledi.


DSP 24. Dönem Zonguldak Milletvekili adayı ve DSP eski İl Başkanı Nurhan Başoğlu, partilerinin Onursal Genel Başkanı, bir döneme damgasını vuran ve ´Karaoğlan´ diye tanınan rahmetli Başbakan Bülent Ecevit anısını Zonguldak´ta yaşatacaklarını söyledi. DSP´nin Zonguldak´ta hak ettikleri oyu alacağını ifade eden Başoğlu, yaptığı değerlendirmesinde geçmişten günümüze gelen süreci değerlendirdi. DSP´nin uzun yıllar il başkanlığını yaptığını anlatan Başoğlu, şöyle konuştu: "20 Ekim 1991 de rahmetli Onursal Genel Başkanımız Bülent Evecit´in arkasından 2. sıra milletvekili adayıydım. O seçimlerde milletvekili oldum. Ancak, biliyorsunuz bölge barajları vardı anımsarsınız o nedenle bölge barajlarında kontenjan milletvekilliği uygulanıyordu. Kontenjan milletvekili olarak DYP adayı benim yerime meclise gitti."


20 yıl sonra yeniden aday olduğunu anlatan Başoğlu, şunları söyledi: "Partimi yeniden temsil ediyorum. DSP Zonguldak´ta her zaman başarılı olmuştur. Bu seçimlerde DSP´yi en iyi şekilde temsil edip en iyi oyu alacağımızı umuyorum. Partimize hizmet etmiş ne kadar üyemiz ve vatandaşımız varsa bu seçimlerde omuz omuza DSP´yi ve Evecit´in anısını Zonguldak´ta yaşatacağız ve DSP Zonguldak´ta hak ettiği oyu alacaktır."


HABERAL´IN KENDİSİNE DEĞİL ADAYLIĞINA TEPKİLİYİZ


CHP Zonguldak Milletvekili adayı Mehmet Haberal´ın değerli bir bilim adamı olmasına rağmen 5 dönem milletvekili olduğu Ecevit´in karşısına konulmasına tepkili olduklarını anlatan Başoğlu, "Şimdi bu çok boyutlu bir cevap olacak" dedi.


Mehmet Haberal herkesin tanıdığı çok değerli bir bilim adamı olduğunu anlatan Başoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak CHP Genel Merkezi´nin Mehmet Haberal´ı Zonguldak´tan, 5 dönem rahmetli Bülent Ecevit´in milletvekili olduğu, bakan olduğu, işçi haklarını verdiği, bu nedenle de işçileri onu Zonguldak´a davet edip 5 kere seçmeleri kazandırdığı Zonguldak´ta CHP Genel Merkezi´nin aday göstermesi çok manidardır. Bu bir meydan okumadır. Bizim Haberal´a saygımız var. Ancak kendisinin Ergenekon 3. dalgadan tutuklu biliyorsunuz. Ergenekon iddianamesi darbeyle, silahlı örgüt kurmakla, sivil hükümeti devirmekle, Başbakanı iş göremez raporu vermekle suçlanıyor. O Başbakan´da biliyorsunuz ki rahmetli Bülent Ecevit. O nedenle Haberal´ın Zonguldak´tan aday olmasına karşı biz tepkiliyiz. Onursal Başkanımız Bülent Ecevit´in anısına çok büyük bir saygı duyuyoruz. Onu dünyada yaşıyormuş gibi partisini ve ilkelerini savunarak bu seçimlerde onu temsil edeceğiz."


Haberal´ın kendisine değil Zonguldak´tan milletvekilliği adaylığına şiddetle karşı olduklarını anlatan Başoğlu, şöyle konuştu: "Bunu da meydanlarda, seçim meydanlarında anlatacağız tabii ki. Recai Birgün birebir kendisiyle çalıştı. Hem koruma müdürü olarak hem sonra milletvekili olarak bizi temsil etti. 2007 yılından sonra bu nedenle bu olayı en iyi bilenlerden biri Recai Birgün´ün söylediklerini parti tabanımız parti yönetimlerimiz değerli buluyor. O nedenle kendisiyle birlikte eğer böyle bir şey varsa Zonguldak seçmenine tabii ki anlatacağız. Gönül isterdi ki, Haberal hızlı bir şekilde yargılanması bitsin bu sorulara kendisi cevap versin. Bizim isteğimiz budur."

Başoğlu, AK Parti birinci sıra adayı, TBMM eski Başkanı ve uzun dönem mecliste bulunan Köksal Toptan´ın yeniden aday gösterilmesini ise şöyle değerlendirdi: "Köksal Bey Zonguldaklıların saygı duyduğu çok eski bir siyaset adamıdır. Eski Meclis Başkanıydı. Ben daha yeni, heyecanlı adayların seçilmesinden yanayım. Fakat yeri geldiğinde siyasetçilerin yerlerini genç insanlara, yetenekli ve heyecanlı insanlara bırakmasından yanayım."
Editör: Pusula Gazetesi