Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adaylarını belirlerken partinin deneyimli pek çok ismini liste dışı bıraktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu&[#]8217;nun Önder Sav ekibinden pek çok ismi dışarıda bırakması Zonguldak&[#]8217;taki örgütlerde memnuniyet yaratırken Mehmet Haberal&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;tan Milletvekili adayı gösterilmesi yer yer şaşkınlık yarattı ve tepki çekti.

CHP örgütlerinde ve parililer arasında günün konusu Mehmet Haberal tartışması


Mehmet Haberal&[#]8217;ın Ergenekon sanığı olmasından öte Zonguldak&[#]8217;la uzun yıllardır aile bağı dışında bir bağı olmadığını ve kamuoyunun tepkisini çekeceği endişesi yaşadıklarını belirten partililer endişeli.


Haberal ismiyle vatandaşa gitmekte zorlanacaklarını belirten bazı partililer ise; &[#]8220;CHP çok güzel bir fırsat yakalamıştı ancak o şans elimizden alındı. Haberal&[#]8217;ı çıkartalım derken Zonguldak&[#]8217;ı içeri tıktılar&[#]8221; şeklinde tepki göstermesi dikkat çekti.


Haberal´la CHP´nin seçimde başarılı olamayacağını söyleyenlere karşın tersini düşünenler de var.



Haberal&[#]8217;ın ardından sıralama Ali İhsan Köktürk, Neriman Posbıyık, Erol Sarıal ve Ünal Demirtaş şeklinde sıralandı. Ali İhsan Köktürk yerini koruduğu için memnun kalırken Neriman Posbıyık&[#]8217;ın seçilebilmek için çok çalışması gerekecek.



Haberal&[#]8217;ın kardeşi Osman Haberal ile oğlu Volkan Haberal İl Başkanı Tümer ile görüşmelerinin ardından çalışmalara başladılar.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Tümer Peker, Milletvekili aday sıralamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede Ak Parti&[#]8217;den Köksal Toptan´ın aday yapılmasından memnun olduğunu belirterek şunları söyledi;


&[#]8220;CHP&[#]8217;nin yöneticileri olarak bizler her zaman kişilere yönelik çalışmalarımızın olmadığını söylüyoruz. Burada önemli olan CHP&[#]8217;nin Zonguldak&[#]8217;ta birinci parti çıkmasıdır. Bu anlamda listeye baktığımızda dünyaca tanınan ünlü bir hocamız var. Ergenekon davası dolayısıyla şuanda içeride bulunuyor. Zonguldak&[#]8217;ta birçok yakınları var. Hepsi de gerçek Cumhuriyet Halk Partilidirler. Sayın Haberal saygı duyduğumuz biridir. İkinci sıradaki Akli İhsan Köktürk kardeşimiz zaten mevcut milletvekilimiz ve parti meclis üyemizdir. Kabul etmek zorunda olduğumuz bir kişidir. Üçüncü sırada da Sayın Neriman Posbıyık hanımefendi var. Dördüncü sırada Kilimli&[#]8217;den maden emeklisi bir kardeşimiz var. Beşinci sırada avukat kardeşimiz var. Bizim elimizde 29 kişi vardı. Bunların hepsi zaten birer değerdi. İlk 5&[#]8217;e giremeyen arkadaşlarımızla omuz omuza çalışacağız. Hep birlikte 12 Haziran&[#]8217;a güçlü bir şekilde gireceğiz. İnşallah birinci parti olarak da çıkartacağız.


KÖKSAL TOPTAN&[#]8217;IN ADAY OLMASINDAN MEMNUNUM


Diğer partilerde aday gösterilen benim tanımadığım arkadaşlar var. Köksal Toptan&[#]8217;ı herkes tanıyor. Türkiye tanıyor. Her ne kadar Doğu Karadenizli olsa da Zonguldak&[#]8217;ta doğmuş büyümüştür. Ama listesinin birinci sırasında bulunmasından memnunum. Köksal Toptan Zonguldak&[#]8217;ta bir taş üzerine taş koyduğu yoktur. Diğer iller aldı başını gidiyor. Ben Ak Partililerin bile Sayın Köksal Toptan&[#]8217;dan memnun olduklarını sanmıyorum. Biz aynı kuşağın insanlarıyız. Binden sınıf olarak bir sınıf üstteydi. Ama kişilik olarak değil icraat olarak&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi